Imádják a L'Orealt - dőlnek a milliárdok

Vágólapra másolva!
Több mint 5 százalékot ugrottak ma a francia L'Oreal részvényei, miután a vállalat közzétette 5,1 százalékos növekedésről beszámoló első negyedéves értékesítési számait. Az 5,93 milliárd eurós árbevétel az 5,83 milliárdos elemzői konszenzust is meghaladta, mely főleg az luxustermékek iránti erős kereslet miatt alakult ilyen kedvező szinten.
Vágólapra másolva!

Kiváló értékesítési adatokat közölt csütörtökön piaczárás után a francia L'Oreal kozmetikai cég, az első negyedéves árbevétel 5,93 milliárd euró lett, mely 5,1 százalékkal haladja meg az előző év első negyedéves teljesítményét. A Bloomberg elemzői konszenzusában 5,83 milliárd eurós árbevétel szerepelt, így ennek felülteljesítése szintén kedvezőnek értékelhető. A menedzsment továbbá optimistának tűnő kilátásokat is megfogalmazott, melyben bár nagyobb globális visszaesést várnak a teljes piacon mint ami a korábbi prognózisaikban szerepelt, hangsúlyozták, őket ez kevésbé érinthet mint más cégeket.

Forrás: [origo]

A vállalati divíziók szintjén továbbra is a közönségcikkekből származik a legtöbb bevétel (2,92 milliárd euró), viszont "csupán" 5,5 százalékos növekedést sikerült elérni az üzletágban éves szinten.

A legnagyobb bővülés az elmúlt nyolc negyedévben folyamatosan a luxustermékekben éri el a L'Oreal, például a Lancome, vagy a Giorgio Armani termékek nagy sikere miatt. A 8,1 százalékos emelkedés főleg a 20 százalékos mértékben bővülő kínai, és az amerikai piacon mutatkozó egyre nagyobb keresletnek volt köszönhető, míg a nyugat-európai piacok továbbra is gyengélkednek.

Forrás: [origo]

Az árbevétel főleg az Észak-Amerikai piacon tudott jelentősen erősödni, 8,6 százalékkal haladta meg az első negyedéves értékesítés a tavalyi év azonos időszakát. Ázsiában szintén kedvező lett a helyzet, ám a korábbi évek hatalmas növekedési üteme úgy tűnik végleg a múlté. Európa pedig vegyes képet mutat, míg Kelet-Európában 8,2 százalékos bővülést ért el a szépségipari cég, addig Nyugat-Európában már csak 1,9 százalékos bővülés mutatkozott.

Forrás: [origo]

Eamonn Ferry, az BNP Paribas elemzője szerint kiváló számok születtek, fontos kérdés viszont, hogy a L'Oreal képes lesz e fenntartani ezt a növekedési ütemet az év hátralévő részében is. A befektetők mindenestre bizakodnak, a francia cég árfolyama 5,3 százalékos pluszban fejezte be a pénteki kereskedést.

A L'Oreal árfolyama (Párizs)

Forrás: [origo]