Erste: vedd a Richtert és az Egist!

Vágólapra másolva!
Módosított a Richter és az Egis papírok célárfolyamán az Erste elemzője, aki a Richter esetében a korábbi 50460 forintos fair értéket 45265 forintra vágta vissza, míg az Egis célárát a korábbi 22850 forintról 25700 forintra emelte. A szakértő ezzel nagyjából 36 százalékos felértékelődési lehetőséget lát a két gyógyszertársaság papírjaiban, így továbbra is vételre ajánlja azokat.
Vágólapra másolva!

Módosította a Richter és az Egis részvényeire vonatkozó célárfolyamát az Erste. Az elemzőház szakértője a Richter esetében a korábbi 50460 forintos fair értéket 45265 forintra vágta vissza, míg az Egis célárát a korábbi 22850 forintról 25700 forintra emelte. Az ajánlás mindkét papírra továbbra is vétel.

Az Erste szerint a Richter számára nagy lehetőségekkel kecsegtet, hogy a cariprazine gyógyszerek értékesítése várhatóan zöld utat kap az USA-ban az amerikai hatóságoktól, míg az Egisnek a Celltrion-nal kötött együttműködési megállapodás jelenthet pozitívumot. Ezen túl az elemző szerint a forint gyengülése kedvez a nagy exportkitettséggel rendelkező társaságoknak.

Az elemzőház szerint ugyanakkor ezek a lehetőségek még nem fognak tükröződni teljes egészében a részvények árfolyamában, részben emiatt csökkentett a szakértő a Richter papírok esetében a céláron. A célárfolyam módosítások után a Richter esetében 35,7, az Egisnél pedig 36 százalékos felértékelődési potenciál rejlik a részvényekben.

A két gyógyszerpapír 0,5 százalék körüli pluszban tanyázik kora délután.

Forrás: [origo]