Vendégül látja az elemzőket az eBay

Vágólapra másolva!
Elemzői találkozót hív össze az eBay március 28-ára a társaság központjába. Több mint két év telt el a legutóbbi ilyen jellegű összejövetel óta, amitől a szakértők azt várják, hogy a társaság részletekkel is alátámasztja majd, hogy milyen új fejlesztésektől várja a jövőbeli növekedését.
Vágólapra másolva!

Az eBay 2011 óta először hívja össze újból az iparági elemzőket a társaság kaliforniai központjába egy találkozóra. A szakértők elsősorban a cég várakozásaira kíváncsiak a következő három évre vonatkozóan, valamint arról is szeretnének részleteket megtudni, hogy mik lesznek a növekedés motorjai a jövőben.

Az elmúlt időszakban a társaság jelentősen megújította működését. Többek között újratervezte online piacának arculatát, hogy jobban megfeleljen a fogyasztói igényeknek, emellett átláthatóbbá tette alkalmazott díjstruktúráját is.

Az intézkedések és a társaság elmúlt időszaki jó teljesítményének hatására az elemzők körében is népszerű lett az eBay. A Wall Streeti brókerek háromnegyede javasolja vételre a cég papírjait, és senki sem fogalmaz meg eladási ajánlást a részvénnyel kapcsolatban, derül ki a Thomson Reuters adataiból.

Colin Sebastian a Robert W. Baird tanácsadócég elemzője elmondta a Marketwatchnak, azt várják a menedzsmenttől, hogy a március 28-i találkozón felfedik, milyen jövőbeli növekedési lehetőségek előtt áll a társaság, valamint, hogy a már futó mobil platfromot miként fejlesztik majd tovább. Utóbbi azért fontos mivel a mobil eszközökön történő vásárlások megduplázódtak a 2012-es negyedik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest. Sebastian hozzátette, hogy szerinte a vállalat értékeltsége továbbra is vonzó szinten áll, ezért meglehetősen optimista a cég részvényeivel kapcsolatban, a 60 dolláros célára 16 százalékkal van a jelenlegi szintek fölött.

Forrás: [origo]

A szakértő azt várná a társaságtól, hogy az jobban koncentráljon a helyi e-kereskedelmi piacterekre, mert szerinte a cég jelentősen növelni tudná az onnan érkező bevételeit. Ha a felhasználók többet vásárolnának helyi beszállítóktól, a megemelkedett tranzakciós és értékesítési díjakból is több nyereségre tehetne szert az eBay.

Forrás: [origo]

A Barclays elemzője Anthony DiClemente arra számít, hogy tisztulni fog a kép a társaság nemzetközi növekedési várakozásaival kapcsolatban, illetve hogy kulcs üzletágának, az aukciós piactérnek a növekedését milyen fejlesztésekkel próbálja majd fenntartani. Emellett új keresőmotorjáról a Cassiniről is várhatóak információk, amit egyébként még az idén be szeretne indítani a vállalat.

Az eBay menedzsmentje és John Donahoe vezérigazgató is kiérdemelte, hogy hitelt adjanak szavainak, mivel a legutóbbi elemzői találkozón megfogalmazott célokat a társaság teljesítette is az azóta eltelt két évben.

A részvényárfolyam 65 százalékot emelkedett két év alatt, de ha csak az elmúlt egy év teljesítményét nézzük, 36 százalékos felértékelődésével is sikerült felülteljesítenie több neves technológiai céget.

Forrás: [origo]

A mai kereskedésben az eBay részvények 0,8 százalékkal emelkednek, bár tegnap egy méretes esést kellett elszenvedniük a befektetőknek.

Az eBay árfolyama (Nasdaq)

Forrás: [origo]