Újra riogat a guru - fájdalmas korrekció jön a piacokon

Vágólapra másolva!
Változatlanul a részvénypiaci rali kifulladásával riogat Marc Faber, az ismert befektetési guru. A vészjósló várakozásairól is ismert szakember a CNBC-nek adott nyilatkozatában elmondta, rövid időn belül vége szakadhat a menetelésnek, és a történelmi csúcsokról egy nagyobb korrekció fog bekövetkezni.  
Vágólapra másolva!

Újra pesszimista kilátásokat fogalmazott meg Marc Faber, az ismert befektetési guru. Faber szerint a részvénypiacok menetelésének nemsokára vége szakadhat, és minimum egy 20 százalékos korrekció fog bekövetkezni még ebben az évben.

A menedzser két forgatókönyvet tart elképzelhetőnek. Az egyik, hogy a mostani történelmi csúcsokról 20 százalékkal fognak lejjebb ereszkedni az indexek mielőtt újra megindulnak felfelé. A másik, hogy az 1987-es vagy 2000-es években látott mozgások ismétlődnek meg, amikor egy erőteljesebb menetelést produkáltak év elején, amit nagyobb visszaesés követett.

Mint arról az Investor.hu is beszámolt, a Dow Jones a napokban történelmi csúcsokat döntöget, és azóta sem hajlandó onnan elszakadni, míg az S&P 500 csupán néhány pontra van a történelmi csúcsától.

Faber az aranyról úgy nyilatkozott, hogy a nemesfém jelenleg korrigálja az elmúlt évek nagyobb emelkedését, ezért valamilyen más befektetési lehetőséget választana helyette.

A gurunak a pesszimizmusa ellenére vannak részvénybefektetései, melyeket leginkább ázsiai vállalatok, 2008-2009-ben vásárolt papírjai tesznek ki. Ezekkel kapcsolatban elmondta, a megvásárlásuk óta megtöbbszörözték értéküket.

Marc Faber leginkább pesszimista jóslatairól híres. Az utóbbi időben folyamatosan a részvénypiaci rali kifulladásával riogatja a befektetőket, és a közelgő nagyobb korrekció lehetőségét vetíti előre.

Dow Jones értéke (pont)

Forrás: [origo]