Bekebelezi a Yahoo a facebookos játékkészítőt?

Vágólapra másolva!
10 százalékkal ugrottak a Zynga amerikai közösségi média játékokat fejlesztő cég részvényei a tegnapi kereskedésben, miután olyan hírek jelentek meg, hogy a Yahoo! megvásárolná a Facebook játékok gyártásával is foglalkozó vállalatot. Ma azonban jelentősebb korrekciót mutat a részvény a tegnapi szédületes megindulást követően, amit a piaci hangulat negatív irányú változása magyaráz.
Vágólapra másolva!

A Zynga közösségi média játékokat fejlesztő cég részvényei 10 százalékot ugrottak a tegnapi kereskedésben miután a Wunderlich Securities elemzője Blake Harper egy potenciális akvizícióról írt a társasággal kapcsolatban. Harper elemzése szerint a Yahoo! vásárolná fel a céget, mivel Marissa Mayer vezérigazgató az amerikai internetes portál mobil- és közösségi média tartalmát szeretné bővíteni. Amióta Mayer vezeti a céget a Yahoo teret vesztett a netes hirdetések piacán az olyan ellenfelek által támasztott növekvő verseny miatt, mint a Google és a Facebook ezért is lenne szüksége új lehetőségekre.

A Zynga a tegnapi árfolyam-emelkedéssel tavaly július óta nem látott magasságig meneteltek, az idén pedig már 50 százalékos felértékelődést mutatnak.

A Zynga jelenlegi piaci értéke 3 milliárd dollár körül van, ami vonzó lehetőség lehet, ha a Yahoo 1 milliárd dollárnál nagyobb értékű felvásárlásban gondolkodik. Harper szerint a Zynga mellett még olyan társaságok jöhetnek szóba potenciális cégként a Yahoo számára, mint az elsősorban gasztronómiai kritikákat megosztó oldalakat működtető társaságok, például a Yelp, és az OpenTable, vagy a mobil hirdetéssel foglalkozó Millennial Media.

Múlt héten Jackie Reses a Yahoo felvásárlásokért felelős vezetője azt nyilatkozta, hogy a cég két jelentősebb és hat kisebb akvizíciós lehetőséget is vizsgál, melyekkel a Yahoo széles területet szeretne lefedni a hirdetési piacon.

A Yahoo eddig elégedettnek tűnik Mayer teljesítményével, hiszen nem régiben utalt át neki 1,1 millió dolláros bónuszt, és emellett a jövőben 1 millió dolláros alapfizetést fog kapni.

A Zynga árfolyama (USD)