Hatalmas durranás az új Blackberry

Vágólapra másolva!
Csaknem 6 százalékkal emelkedik piacnyitást követően a Blackberry árfolyama, miután a Morgan Stanley vételi ajánlást adott a cég részvényeire, a korábbi 10 dolláros célárat egészen 22 dollárra emelve. A bankház szerint a társaság új okostelefonja sikeres lehet, ami a profit margin növekedését is maga után vonhatja.
Vágólapra másolva!

5,6 százalékkal ugrottak a Blackberry papírjai piacnyitás követően egészen 15,9 dollárig, miután a Morgan Stanley vételi ajánlást adott a cég részvényeire. A bankház arra alapozza optimizmusát, hogy a Blackberry új BB10 okostelefonja növelni fogja majd a vállalat profit marginját.

Ehud Gelblum a Morgan Stanley elemzője szerint a jelenlegi Blackberry használók készülékváltása a magasabb átlagos áraknak köszönhetően jelentősen emelheti a társaság haszonkulcsát. Becslése szerint a februári profit margin 33 százalékra emelkedett, míg novemberben csak 31,6 százalék volt ez az érték. A negyedéves marginokat vizsgálva egy csökkenő trendben nagy ingadozásokat lehetett látni az elmúlt időszakban, amit az új termék kedvező fogadtatása megváltoztathat a későbbiekben.

Forrás: [origo]

Gelblum jelentős mértékben emelt célárán a korábbi 10 dollárról 22 dollárra. Habár az új készülék életképes lehet, a társaság által használt operációs rendszer továbbra is csak harmadik számú marad majd az Android és az iOS rendszer mögött, az elemző szerint.

A Blackberry az új telefonjától piaci részesedésének újbóli növekedését várja, az elmúlt évek zsugorodó trendje után. Piacnyitás után 5,6 százalékkal emelkedik a papír és jelenleg már 15,9 dolláron tartózkodik.

A Blackberry árfolyama (NYSE)

Forrás: [origo]