Senkinek sem kell a dohányüzlet 1400 településen

Vágólapra másolva!
Magyarország településeinek majdnem felén nem akadt egyetlen érdeklődő sem az állami dohánybolt-üzemeltetési pályázatra. Mindenhol kiírják újra a tendert.
Vágólapra másolva!

Pályázó hiányában 1417 település esetében eredménytelennek nyilvánította a dohánybolt működtetésére kiírt koncessziós pályázatot a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit (NDN) Zrt. - közölte a társaság pénteken. Ez azt jelenti, hogy a parlament által tavaly megszavazott és az idén módosított trafiktörvény által megszabott feltételekkel ezeken a településeken senki sem látott fantáziát az üzletben. Az NDN ezért újra kiírja ezeket a pályázatokat, és ha ismét nem lesz érdeklődő, akkor az államra száll a boltok működtetésének feladata.

Határidőn belül összesen 15 633 darab pályázatot nyújtottak be, feldolgozása és értékelésük folyamatban van. Bizonyos területekre négy-ötszörös a túljelentkezés - derül ki az NDN közleményéből.

A trafiktörvény értelmében az idei év közepétől dohányterméket csak olyan kereskedelmi egységekben lehet árulni, amelyek üzemeltetője koncesszión nyerte el erre a jogot az államtól.

30 nap múlva lehet újra jelentkezni

A társaság tájékoztatása szerint 1417 településről nem érkezett ajánlat a február 22-ei határidőre, esetükben eredménytelennek nyilvánították a pályázatot, és ezekre a településekre új kiírást tesznek közzé a pénteki felhívást követő 30. napon. Az ismételten kiírt koncessziós jogosultságokkal érintett települések listája megtekinthető a www.nemzetidohany.hu honlapon.

Az új pályázati kiírások a megjelenést követően a Széchenyi Programirodáknál szerezhetők be, illetve letölthetők a www.kormany.hu, a www.nemzetidohany.hu és a www. szechenyiprogramiroda.hu honlapokról.