Összeáll Varga Mihály csapata

Vágólapra másolva!
A közigazgatási és a pénzügypolitikáért felelős államtitkári poszt után a megüresedett helyettes államtitkári pozíciókra és egy főosztályvezetői székbe is megtalálta embereit Varga Mihály nemzetgazdasági államtitkár.
Vágólapra másolva!

A főbb posztokra megtalálta az embereit Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, árulta el a három hete kinevezett tárcavezető a Portfolio.hu-nak adott interjúban.

Két hete derült ki, hogy a jegybank monetáris tanácsának egyik tagjává választott Pleschinger Gyulát adó- és pénzügypolitikáért felelős államtitkárként Orbán Gábor váltja. Orbán Gábor a jegybankban kezdett dolgozni az egyetem elvégzése után, járt az Európai Központi Bankban is, 2007 óta pedig az Aegon kötvényportfolio-menedzsereként, illetve a kötvényüzletág vezetőjeként dolgozott.

A tárca közigazgatási államtitkára Gondos Judit lesz, aki a közigazgatásban csinált karriert, az NGM elődjénél több poszton is dolgozott (volt humánpolitikai főosztályvezető, illetve az intézmény gazdálkodásáért felelős főosztályvezető), legutóbb az adóhatóságnál kapott állást.

A pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkárnak is van jegybanki múltja. Kisgergely Kornél sok éven át dolgozott az MNB-ben, a kormányváltás után nem sokkal a Nemzetgazdasági Minisztériumba ment a makrogazdasági főosztály helyettes vezetőjének. Kisgergely idén év elején hagyta ott a tárcát, az ING-hez ment, az alapkezelő üzletágnál dolgozott, innen megy vissza az NGM-be.

Az adóügyi helyettes államtitkár Pankucsi Zoltán lesz. Ő a számviteli főosztályt vezette a kormányváltás után, előtte az Ernst&Youngnál dolgozott, azt megelőzően pedig az NGM elődjénél, a pénzügyminisztériumnál töltött el több évet. Pankucsi a jegybank alelnöki székét elfoglaló Balog Ádám utódja lesz az NGM-ben.

A szaktárcától a makrogazdasági főosztály vezetője is távozott, Palotai Dániel is a jegybankba ment (vissza, mert ő is onnan jött három éve az NGM-be) vezető közgazdásznak, ügyvezető igazgatónak. Palotai utódja Molnár István lesz, akinek nincs pénzügyminisztériumi, nemzetgazdasági múltja. Molnár Varga Mihály mellett dolgozott az elmúlt pár évben a Miniszterelnökségen.

Vargát egy ötfős tanácsadó testület is segíti majd.