Orosz és dél-koreai piacokon árulunk majd kötvényeket

Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy az év hátralevő részében az Államadósság Kezelő Központ Oroszországban, Törökországban vagy Dél-Koreában hajt végre kis összegű devizakibocsátást, de még nem született döntés a további kibocsátások devizaneméről - mondta Töröcskei István, az adósságkezelő vezérigazgatója a Reuters hírügynökségnek kedden.
Vágólapra másolva!

"Lesz még devizakibocsátás, de a piaci körülmények határozzák majd meg a devizanemét" - jelentette ki Töröcskei istván, Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezetője.

Egy esetleges orosz adósságvásárlást firtató kérdésre Töröcskei István azt mondta: nincs ok az oroszokról spekulálni, mivel nincs olyan megállapodás, ami előrehaladott állapotban lenne. "Oroszország csak egy piac a sok közül, ahol legfeljebb 200 millió dollár összegű kibocsátás jöhet szóba" - tette hozzá.

Az adósságkezelő február közepén értékesített 3,25 milliárd dollárnyi 5 és 10 év lejáratú dollárkötvényt. A szervezet idei éve vonatkozó kibocsátási terve értelmében még további másfél milliárd eurónyi devizakibocsátásra lehet számítani.