Felemás makroadatok érkeztek az USA-ból

Vágólapra másolva!
Felemás makroadat látott napvilágot a tengerentúlról. A tartós fogyasztási cikkek rendelésállománya februárban 5,7 százalékkal nőtt az Egyesült Államokban, holott az elemzők csak 3,9 százalékos bővülést vártak. A közlekedési eszközöktől megtisztított adat viszont 0,5 százalékos csökkenést mutat, ami esetében azonban 0,6 százalékos növekedésre számítottak a szakértők. Így összességében vegyes a kép a makroadattal kapcsolatban.Az amerikai határidős indexek eleinte negatívan reagáltak a hírre, de túl nagy elmozdulás nem történt, és továbbra is 0,2 százalék körüli pluszban tartózkodnak.
Vágólapra másolva!

A tartós fogyasztási cikkek rendelésállománya februárban 5,7 százalékkal nőtt az Egyesült Államokban, holott az elemzői várakozások csak 3,9 százalékos bővülést valószínűsítettek. A közlekedési eszközök megrendeléseitől tisztított adat viszont 0,5 százalékos csökkenést mutat, ami viszont elmarad a 0,6 százalékos növekedést előrejelző szakértői prognózistól. Így összességében felemás a kép a makroadattal kapcsolatban.

A növekedés motorja elsősorban a repülőgép-megrendelések voltak, amiben februárban óriási 95 százalékos ugrás volt megfigyelhető az Amerikai Kereskedelmi Kamara szerint. A gépkocsik iránti keresletnövekedés is hozzájárult a jó adathoz, a 3,8 százalékos emelkedéssel.

Forrás: [origo]

Az amerikai határidős indexek eleinte negatívan reagáltak a megjelenő hírekre, azonban lényeges elmozdulás nem történt. A főbb tengerentúli tőzsdék 0,2 százalék körüli pluszban állnak piacnyitás előtt.