Nagy hitelszerződést kötött a MOL

Vágólapra másolva!
Jelentős, 480 millió dolláros, többdevizás rulírozó hitelről szóló megállapodást írt alá a MOL. A hitelszerződés 3 éves futamidejű és további 1+1 évvel meghosszabbítható. A bejelentés nem befolyásolja érdemben a MOL-ról kialakult befektetői képet, hiszen a vállalat eddig is képes volt nagy összegű forrásokat bevonni a piacról.
Vágólapra másolva!

A MOL Nyrt. 2013. március 27-én egy 480 millió dollár összegű többdevizás rulírozó hitelről szóló megállapodást írt alá. A hitelszerződés koordinátorai az Erste Group Bank AG valamit a KBC Bank NV, az ügynöki szerepet a Citibank International Plc. látja el. Az eddigi hitelező partnerekhez idén két új bankcsoport is csatlakozott, vagyis a MOL-csoport finanszírozása iránt továbbra is élénk piaci érdeklődés mutatkozik. A hitelszerződés 3 éves futamidejű és további 1+1 évvel meghosszabbítható.

A rulírozó hitel egy olyan hiteltípus, melynek keretében a bank kvázi hitelkeretet biztosít a vállalat számára, amely szükség esetén tetszőlegesen használhatja fel a megjelölt összeget. A termelő vállalatok előszeretettel élnek a rulírozó hitel adta lehetőségekkel, vagyis a MOL mostani bejelentésében sincs semmi meglepő.

Tavaly nyáron a vállalat például egy 561 millió eurós, ötéves futamidejű rulírozó hitelszerződést hosszabbított meg, melyhez képest a mostani bejelentés újdonsága, hogy egy teljesen újonnan nyitott megállapodásról és szerződésről van szó. Ez egyben azt is jelenti, hogy a MOL-nak a jelenlegi környezetben nem okoz gondot finanszírozó bankot találni működéséhez (bár hasonló jellegű gondjai korábban sem voltak a vállalatnak).