Veszített erejéből a forint

Vágólapra másolva!
Erősödni kezdett délelőtt a forint, és az euróval szembeni árfolyama a 297-es szint alá is benézett. A lélektaninak számító 300-as szint nagyon erős ellenállásnak bizonyulhatott, mellyel nem sikerült megküzdenie az EURHUF-nak, valószínűleg ennek is köszönhető a mostani forinterősödés. A kora délutáni órákban viszont visszakúszott 298 közelébe az árfolyam.
Vágólapra másolva!

14:05

Elveszítette délelőtt megszerzett "ereje" jelentős részét a forint az euróval szemben, délután 13 órai csúcspontjáról egészen a 298 közelébe gyengült vissza az euróval szemben. Azért még így is lénygesnek mondható a mai teljesítmény, hiszen kerek egy forinttal lejjebb mozog az euró árfolyama, mint a tegnapi záráskor. Nem romlott el igazából semmi a piacon, az optimizmus is tartja magát az európai piacokon, bár a hamarosan érkező amerikai munkerőpiaci adatok kicsit bizonytalanságban tarthatják a befektetőket, talán ennek tudható be a kis napon belüli gyengeség.

Az euró-forint árfolyam alakulása pénteken (1 perces)

11:28

Folytatja korrekcióját a forint, miután szerdán a 300-as szint fölé is benézett az euróval szembeni árfolyama. Az EURHUF már a 297-ös szint alatt jár, amiben a kedvező részvénypiaci hangulat is a segítségére van. A hazai fizetőeszköz a többi főbb devizával szemben is erősödni tud, a dollár/forint jegyzése 227-nél, a svájci franké 240,6-nál mozog.

A forintra nem volt negatív hatással, hogy a hazai GDP második olvasata is a magyar gazdaság 2,7 százalékos negyedik negyedéves visszaeséséről árulkodott.

EURHUF árfolyama

Forrás: [origo]

A hazai fizetőeszköz mai teljesítményével kiemelkedik régiós társai közül, mivel a forint értékelődött fel a legjobban az euróval szemben a szomszédos országok devizái közül. A forint azonban az utóbbi napokban elszakadt más régiós devizáktól, és trendszerű gyengülést mutatott az elmúlt közel egy hétben, így elképzelhető, hogy most ezt a lemaradását igyekszik behozni.

Forrás: [origo]

A forint ezzel tovább távolodik a kritikusnak számító 300-as szinttől, mely úgy néz ki, nagyon erős ellenállásnak bizonyul, idén már másodjára fordult le innen az árfolyam. Ebben az is szerepet játszhat, hogy piaci körökből származó információink szerint ezen a szinteken már több exportőr cég elgondolkozhat a fedezeti pozíciók átalakításán, ami mindenképp ellenállást szolgáltathat az árfolyam számára.

EURHUF napi grafikon

Forrás: [origo]