Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Megkezdődött a csoportos leépítés a Dunaferrnél

Vágólapra másolva!
Megkezdődött a tervezett csoportos létszámleépítés a Dunaferr Lőrinci Meleghengerművében - tájékoztatta a cégvezető a szakszervezeteket és az üzemi tanácsok vezetőit.
Vágólapra másolva!

A csoportos létszámleépítés keretében az ISD Dunaferr Zrt.-nél 251 dolgozó munkaviszonyát szüntetik meg. Az érintett dolgozók között 98 betanított munkás, 93 szakmunkás, 33 ügyintéző, 25 vezető beosztású és 2 ügyviteli alkalmazott van. Evgeny Tankhilevich cégvezető a DV Vasas Szakszervezeti Szövetség hivatalos honlapján található levelében azt írja, hogy az igazgatóság 2013. február 20-án döntött a Lőrinci Meleghengermű és a hozzá kapcsolódó szervezeti egységek, funkciók megszüntetéséről.

A tervezet szerint a felmondási idők függvényében a csoportos létszámleépítés várhatóan 2013 augusztusában fejeződik be. A munkáltató szándékai szerint valamennyi érintett munkavállaló munkaviszonya - a vonatkozó jogszabályok szerint - késedelem nélkül megszüntetésre kerül. A létszámleépítés technikai lebonyolításáról a cégvezetés és a központi üzemi tanács közötti tárgyalások szerdán kezdődhetnek meg.

A Dunaferr Meleghengerművében tavaly decemberben állt le a munka, és a dolgozókat szabadságra küldték. A cég 2012. augusztus 21-én jelentette be csoportos leépítési szándékát a budapesti Munkaügyi Központnál, ebben 221 fő elküldésének tervét jelezték.

A mintegy 5 ezer 300 munkavállalót foglalkoztató cégcsoport a fő tevékenységéből származó veszteségei miatt kényszerül a Meleghengermű bezárására, valamint - szigorú költségtakarékossági programjának folytatása mellett - az év végéig összesen 800 dolgozója elbocsátására.

A Lőrinci Meleghengermű vesztesége a tavalyi év első felében elérte az ötmillió dollárt (1,1 milliárd forintot). A veszteség oka többek között az, hogy az acélpiacon rendkívül alacsonyak a termékárak, elhasználódtak a gyártómű berendezései, továbbá magasak a költségek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről