Március végén megint összeülnek az E-Star hitelezői

Vágólapra másolva!
Március 22-én délelőtt 11 órakor tartja ismételt csődegyezségi tárgyalását az E-Star a vállalat hitelezőivel, a tulajdonosok pedig március 25-én gyűlnek majd össze a megismételt közgyűlésre. A vállalat egyelőre nem tette közzé, hogy milyen új javaslatokat terjeszt majd a hitelezői elé a tárgyalásokon, de várhatóan napokon belül már megismerhetjük majd a részleteket.  
Vágólapra másolva!

2013. március 22. napján 11.00 órai kezdettel a Larus Étterem és Rendezvényközpontban, a 1124 Budapest, Csörsz utca 18. szám alatt ismételten csődegyezségi tárgyalást tart az E-Star. A társaság a hitelezőknek szóló meghívót 2013. 03. 11. napján postára adta, de a hitelezők számára előkészített javaslatokról egyelőre nincs hír. A legutóbbi egyezségi tárgyalások során a hitelezők nem fogadták el a vállalat által kidolgozott reorganizációs tervet, így a csődvédelem alatt álló társaság számára egyre inkább szorít az idő, hogy harmadik nekifutásra végre megegyezésre jusson hitelezőivel.

A csődegyezségi tárgyalások után nem sokkal, 2013. 03. 25. (Hétfőn) 10.00 órakor a vállalat a tulajdonosait is összehívta a székhelyének számító 1122 Budapest, Székács utca 29. szám alá. Ezen az eseményen arról dönthetnek majd a tulajdonosok, hogy felhatalmazzák az igazgatóságot az alaptőke felemelésére.

A korábbi csődegyezségi javaslat szerint 50 millió új részvényt bocsátana ki a társaság a hitelezők követeléseinek kiegyenlítése céljából. Ezt a javaslatot a legutóbbi egyezségi tárgyaláson a hitelezők nem fogadták el, bár utólag az derült ki, hogy csak egy hajszálon múlott a szavazás kimentele, ugyanis a hitlezők több mint 48 százaléka támogatta a javaslatot.

A részvényesek szempontjából az 50 millió darabos kibocsátás jelentős negatív hatással járna, mivel a jelenleg 100 százalékos tulajdoni hányaduk 5 százalékra csökkenne, és tulajdonképpen a hitelezők kezébe kerülne a társaság. Azonba a KBC Securities részvényelemzője úgy véli, hogy az egyezség elmaradása még ennél is kedvezőtlenebb lenne számukra. Ebben az esetben ugyanis felszámolásra kerülhet a sor, és nem biztos, hogy az E-Star eszközeinek értékesítését követően bármi is jutna a részvényeseknek.

E-Star

Forrás: [origo]