Vágólapra másolva!
Közel 15 százalékos emelkedést produkálva valósággal "széttépték" a BlackBerry papírjait, miután a telefongyártó bejelentette, hogy március 22-én kezdi árusítani Z10-es névre keresztelt készülékeit az USA-ban. Emellett felmerült az is, hogy a BlackBerryt a Lenovo felvásárolja, legalábbis erről beszélt egy francia újságnak adott interjújában a Lenovo vezetője.
Vágólapra másolva!

Támad a Z10-es

Március 22-től lehet először megvásárolni a BlackBerry legújabb Z10-es készülékét az USA-ban. A telefon az AT&T szolgáltatónál kapható majd először, a március 12-től pedig már elővásárlásra is van lehetőség az említett szolgáltatónál. A készülék induló ára 200 dollár lesz, amennyiben kétéves hűségnyilatkozatot ír alá az ügyfél.

Az BlackBerry 10 operációs rendszerrel futó okostelefon legfontosabb küldetése, hogy visszaszerezze a BlackBerry piaci részesedését (legalábbis annak egy részét) az amerikai piacokon. Mindenképpen bizakodásra adhat okot, hogy a Z10-es készülékek megjelenésével a cég a bruttó árrések javulásást várja.

A vállalat másik újdonsága, a tradicionális BlackBerry stílusjegyeket (QWERTY billentyűzet) magánviselő Q10 szintén hamarosan kapható lesz a boltokban, amivel már a második negyedév eredményei tükrében tisztán látható lesz, hogyan alakul a BlackBerry rohama a piac visszaszerzésére.

Felvásárláson töri a fejét a Lenovo?

Elgondolkodhat a BlackBerry felvásárlásán a kínai Lenovo, legalábbis erről beszélt az utóbbi vállalat vezetője egy francia lapnak adott interjújában. Az elemzők ezzel szemben nem tartják valószínűnek az akviziciót.

A bejelentés és a hírek hatására megrántották a vállalat papírjait, közel 15 százalékot drágultak tegnap a cég papírjai.

A BlackBerry árfolyam (Nasdaq)

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]