Készül a vállalati hitelezésre a K&H

Vágólapra másolva!
Összesen 200 millió eurónyi hitelt kínál a K&H Bank, ezen belül egy 50 millió eurós részt három éven belüli felhasználásra, kifejezetten a beruházások beindítására.
Vágólapra másolva!

50 millió eurós (14,5 milliárd forint) hitellehetőséget kínál a hazai nagyvállalatok beruházásainak finanszírozására a K&H Bank anyavállalati forrás bevonásával, három éven belüli felhasználásra - mondta Huszár Róbert, a K&H vállalati és intézményi banki szolgáltatások üzletágának vezetője.

Az Európai Bizottság február végén publikált előrejelzése szerint az idén még mintegy 1,5 százalékkal csökkenhet a hazai beruházások mértéke. Habár a növekvő EU-transzferek jóvoltából idén a tavalyinál vélhetően több állami beruházás tud megvalósulni, ez várhatóan nem ellensúlyozza a vállalati szektor egyre csökkenő beruházási szintjét.

"Komoly eredmény Magyarország számára, hogy jelentős uniós forrást tudunk fejlesztésekre fordítani. Nem várhatjuk azonban, hogy pusztán külső finanszírozásból növelhető, vagy akár csak fenntartható a beruházások jelenlegi szintje. Márpedig a beruházások növekedése elengedhetetlen ahhoz, hogy mihamarabb, de legkésőbb 2014-ben gazdasági növekedést tudjon produkálni az ország" - hangsúlyozta Huszár Róbert.

A K&H a következő hónapokban 200 millió euró hitelt nyújt a hazai nagyvállalatok beruházásainak finanszírozásához, amiből 50 millió euró hároméves futamidőre vehető igénybe.

"Úgy látjuk, hogy igen kevés vállalat vág bele többéves időtávon megvalósuló projektbe. A beruházások jelenlegi szintje mellett azonban minden fejlesztésre szükség van ahhoz, hogy a következő évekre prognosztizált gazdasági növekedés megvalósulhasson, és Magyarország ne maradjon le még jobban regionális szinten" - mondta Huszár Róbert.

A bank a középtávú euróhitellel azokat a cégeket célozza meg, amelyek számára a kedvező feltételű forrás döntő hatással lehet egy tervezett beruházás megvalósításához. A Bank által hároméves futamidőre nyújtott 50 millió eurós hitelösszeg megfelelő felhasználással a következő években mintegy 150 millió euró GDP-t eredményezhet a gazdaságban a bank szerint.