Húztak egyet a forinton

Vágólapra másolva!
A reggeli álmos mozgásokat követően hirtelen felélénkült a forint piaca és az utóbbi órákban már határozott gyengülés mutatkozott. Ennek hatására a kurzus a 304,5 forint/eurós szintekre kapaszkodott, miközben Európában a ciprusi bankok nyitásával kapcsolatos aggodalmakat leszámítva alapvetően kedvező a hangulat, a részvényindexek mérsékelt emelkedésben vannak.
Vágólapra másolva!

Húztak egyet a forint árfolyamán az utóbbi órákban, így az a reggeli 303,5 forint/eurós szinteket elhagyva mostanra a 304,5-ös szintekre gyengült. Az egy forintos elmozdulás persze nem tekinthető vészesnek, napon belül a hazai fizetőeszköz ennél lényegesen nagyobb ugrásokra is képes. Mivel azonban a nemzetközi tőkepiacokon a mutatók - a ciprusi bankok nyitása miatti aggodalmok ellenére is - emelkedésben vannak, a forint gyengélkedése nem számít jó hírnek.

Az MNB legfrissebb inflációs jelentésében délelőtt a korábbi 3,8 százalékról 2,9 százalékra csökkentette jövő éves államháztartási hiányprognózisát, ami persze jó hír lenne, ha a piaci szereplők nem fogadnák kétkedve a jegybank előrejelzését.

Forrás: [origo]

Az utóbbi napokban alapvetően a forint erősödését lehetett megfigyelni, és a 307-es szintektől eltávolodva a hazai fizetőeszköz mintha elkezdte volna célbavenni a 300-as értékeket. Ebben ma megállót láthatunk, ettől persze még nem feltétlenül törik meg a kezdeti pozitív lendület. A technikai indikátorok közül ráadásul az MACis beadta a forint vételi jelzést, ami segítheti még lefele a kurzust, ha a nemzetközi hangulat is úgy akarja.

Forrás: [origo]