Csökkentett a Magyar Telekom célárán a Concorde

Vágólapra másolva!
483 forintról 435 forintra csökkentette a Magyar Telekomra vonatkozó év végi célárát a Concorde, de az elemző fenntartja a korábban megfogalmazott felülsúlyozás ajánlását. Igaz, a szakértő az idei osztalék nélkül kalkulál ekkora év végi értékkel.
Vágólapra másolva!

Változtatott a Magyar Telekomra megfogalmazott év végi fair érték becslésén a Concorde. Az elemző 435 forintra csökkentette az idei évi célárat a telekomcég esetében a korábbi 483 forintról, de a szakértő az idei osztalék nélkül határozta meg a célárát. Az intézményi ajánlás felülsúlyozás lett.

Mivel a Magyar Telekom menedzsmentje 4-7 százalékos EBITDA csökkenésre számít az idei évben, így a Concorde is módosított várakozásán. Szerintük idén 5 százalékkal csökkenhet az EBITDA, míg jövőre 3 százalékos lehet a visszaesés nagysága. A növekvő adóterhek és a vezetékes üzletág romló teljesítménye játszhatja a zsugorodásban a legnagyobb szerepet.

A Magyar Telekomnak számos bizonytalansággal is szembe kell néznie, kérdés, hogy lesz-e negyedik mobilszolgáltató, az idei frenkvenciatenderek miként alakulnak, mennyit kell költenie a cégnek a frekvenciák megvásárlására, a Concorde 34 milliárd forinttal kalkulál a mostani elemzésében.

Az eladósodottsági mutató 40 százalék alatt tartása miatt az elemző szerint 40 forint osztalékot fizethet jövőre a Magyar Telekom, holott korábban még 45 forinttal számolt.

Forrás: [origo]

A Magyar Telekom az Investor.hu-t is kiadó Origo Zrt. százszázalékos tulajdonosa.