Vágólapra másolva!
Kedden jelentette be a Starbucks, hogy megvásárolta első ültetvényét Costa Ricában, ahonnan kiváló minőségű kávéval szeretné ellátni üzleteit. Ezzel szeretné mégjobban megkülönböztetni magát versenytársaitól. Howard Schultz vezérigazgató ezentúl optimista az amerikai gazdasággal kapcsolatban is, így cége számára is szép jövőt jósol.
Vágólapra másolva!

Továbbra is kávéznak az amerikaiak

Az amerikai emberek továbbra is a Starbucks-ba fognak járni, hogy a napi koffein szükségletüket kielégítsék, mondta el Howard Schultz vezérigazgató a CNBC-nek. A kávézólánc a borágazat példáját követné a jövőben, és kiváló minőségű ritka kávéfajták árusításával szeretné mégjobban megkülönböztetni magát a versenytársaitól.

A vezérigazgató "óvatosan optimista" a gazdasággal kapcsolatban, és elmondta, hogy a magas munkanélküliség és az eladósodottság ellenére az amerikaiak továbbra is fogyasztanak, és emiatt az elmúlt 1 évben ugyanúgy teljesít a kávézólánc az USA-ban. Egyedül a február volt nehéz a cég számára, mert a vásárlók a 2 százalékos személyi jövedelemadó emeléshez alkalmazkodva kicsivel kevesebbet költöttek.

Forrás: [origo]

Amíg az amerikai piac "meglehetősen erős" Schultz figyelmeztetett, hogy a nyugat-európai bizonytalanság aggodalomra adhat okot, amit a legutóbbi ciprusi események is megerősítenek.

Kávéültetvényt vett a cég Costa Ricában

A Starbucks nemrégen vásárolta első farmját Costa Ricában, ahol magas minőségi kávét fog termeszteni. Az új termőhelyet arra is szeretné használni, hogy példát állítsanak sok kávétermesztőnek, hogyan lehet fenntartható módon megfelelő minőséget elérni, mondta el Schultz. A vezérigazgató elmondta, hogy a jövőben több hasonló felvásárlásra is sor kerülhet, ami nem csak a biztonságosabb ellátást segítené, de a minőségbeli differenciálást is lehetővé tenné a vállalat számára.

A kávézólánc szerint megvan a lehetőség, hogy a fejlett technológia és a bevált iparági módszerek alkalmazásával kiváló, új fajtákat hozzanak létre. Ez akár hasonló trendet is elindíthat a szektorban, mint amit korábban a borágazatban lehetett látni.

A világ legnagyobb kávézólánca legalább 3000 új üzlet nyitását tervezi az Amerikai kontinensen az elkövetkezendő öt évben, aminek a fele az Egyesült Államokban valósulna meg. Emellett a Starbucks 1500 új kávézó megnyitását tervezi Kínában is 2015 végéig.

A Starbucks a szerdai kereskedésben 1 százalékkal emelkedett.

A Starbucks árfolyama (Nasdaq)