Jól mennek a chipgyártók

Vágólapra másolva!
Az elmúlt hetekben tovább folytatták a hegymenetet a világ nagy chipgyártói, melyek közül az elmúlt napokban több is megpattant. A figyelmeztető jelzésekre azonban nem árt odafigyelni.
Vágólapra másolva!

TEXAS INSTRUMENTS (Nasdaq): Masszív emelkedés hónapok óta

Nagyon szépen meglódult a Texas Instruments árfolyama október második felében. A december vége felé kialakult aranykereszt szintén tovább fűtötte az emelkedést. A historikusan masszív ellenállásnak bizonyuló 32 dolláros ellenállást gond nélkül vette a kurzus, valamint az emelkedő csatornából sem tudott lefelé kitörni a leszúrást követően. Ha folytatódik a kedvező trend, akkor rövidesen 36 dollárt is elérheti az árfolyam. Az MACD indikátor is kedvező, vételi jelzést mutat.

Divergencia figyelhető meg a grafikonon, az RSI, valamint az MACD is csökkenő trendben mozog, míg az árfolyam emelkedett az utóbbi hetekben. Ha az emelkedő csatornát letöri az árfolyam, előbb a 32 dollár, később pedig a 27 dolláros szint jelenthet menedéket.

Forrás: [origo]

QUALCOMM (Nasdaq): Remek trendben halad tovább

Továbbra is emelkedik a tavaly év végén kialakult csatornában a Qualcomm. Az árfolyam a következő hónapokban fontos, 68,71 dollárnál húzódó ellenállást érhet el, ha azonban áttöri, akkor egészen a 123,6-os Fibonacci szintig elralizhat, ami 73,98 dollárnál fekszik. Kedvező, hogy az utóbbi időben mind az 50, mind a 200 napos mozgóátlag sikerrel fogta meg az árfolyam megbicsaklását.

Eladási szignált mutatott az MACD indikátor, valamint az RSI indikátor is csökkenő trendben halad. Amennyiben a papír kurzusa megborul, akkor könnyen letörheti a 61,8-as Fibonacci szintet 60,18 dollárnál. Ezt követően körülbelül 55 dollárnál állhatna meg a papír zuhanása. Ehhez azonban az 50 és a 200 napos mozgóátlagot is le kell törnie a részvénynek.

Forrás: [origo]

NXP SEMICONDUCTORS (Nasdaq): Meredek emelkedésben tör előre

December közepe óta töretlen az emelkedő trend az NXP Semiconductors esetében, aminek egyelőre csak a 34 dollár felett kicsivel húzódó szint állhatja útját. Bár az MACD indikátor nem túl régen eladási jelzést adott, a csatorna összeszűkülni látszik és egyre közelebb jár a vételi szignálhoz.

Némileg csökkenő tendenciát mutat az RSI indikátor, ami a korábban többször is eladási jelzést adott, amikor kilépett a túlvett zónából. Bár az emelkedő trend még fennáll, de megtörheti egy elgyengülés esetén a trendvonalat a részvény. Mélyrepülés esetén 29,2 dollárnál az 50 napos mozgóátlag lehet támasz.

Forrás: [origo]

MAXIM INTEGRATED PRODUCTS (Nasdaq): Dupla támaszáról pattanhat

Továbbra is az októberben indult emelkedő trendcsatornában mozog a Maxim árfolyama, ami legutóbb csatornaalj és az 50 napos mozgóátlag kettőséről pattant fel. Ellenállással 33 dollárnál találkozhat a kurzus, melynek áttörése után akár a csatornatetőt is célba veheti a papír. Utóbbi jelenleg 34 dollár közelében húzódik. A hegymenet folytatódása mellett szól az emelkedő MACD indikátor, amely rövidesen akár vételi jelzést is adhat, illetve az is pozitívum, hogy az elmúlt hónapok során a 45-ös szint általában megállította az RSI csökkenését.

Pesszimizmusra adhatna okot, ha az árfolyam letörné a dupla támaszát 31 dollár közelében. Ezt követően 29 dollárnál látható újabb támasz, ennél azonban sokkal masszívabb szintnek ígérkezik a 200 napos mozgóátlag 28 dollárnál

Forrás: [origo]

STMICROELECTRONICS (Párizs): Szorult helyzetben

Nincs sok mozgástere az árfolyamnak, miután a rövid távú csökkenő trendvonal és az 50 napos mozgóátlag közé beszorult. Ha letörne a kurzus, akkor akár 5 euróig is visszaeshet a részvény, melyet rövidesen a 200 napos mozgóátlag is megerősíthet. Kedvezőtlen jel, hogy egyelőre az indikátorok is csökkenő trendben mozognak.

Jelenleg úgy fest, hogy az 50 napos mozgóátlag megfoghatja az árfolyamot. Ha esetleg mégis felpattanna a kurzus a szorult helyzetből, akkor 6,5, majd 7 eurónál újabb akadályok merülhetnek fel. Az MACD és a szignálvonal között elhelyezkedő rés szűkülése pozitív jelzés lehet.

Forrás: [origo]