Elborzasztó mozgások az Apple-nél

Vágólapra másolva!
Elképesztően rondán fest az Apple grafikonja a mai 2 százalékos árfolyamesést követően. A technikailag fontos ötven napos mozgóátlag elesett, így lényegében már csak az eső trendvonalban bízhatunk, hogy később megfogja majd az eladói nyomást. Ha törnek a támaszok, úgy a kitörés behalását újabb mélypontok követhetik a részvény piacán.
Vágólapra másolva!

Igencsak rájár a rúd az Apple részvényeire, hiszen miközben az amerikai részvénypiac 0,3 százalékos mínuszban tartózkodik, addig a technológiai vállalat papírjai 2 százalékos esést mutatnak. Úgy tűnik nem sokáig tudott a részvény segítségére lenni a jelentősebb osztalékfizetésre vonatkozó piaci várakozás, és a T-Mobile USA iPhone értékesítéseinek áprilisi indulása sem tudja felpaprikázni a befektetőket.

A papír továbbra is nagyon gyengécskének tűnik, hiszen a mai eséssel a technikailag fontos ötven napos mozgóátlag is elesni látszik. Egy szalmaszál persze még maradt, hiszen a csökkenő trendvonal esetleg útját állhatja egy hevesebb áresésnek, azonban ez már csak azért is sovány vigasznak tűnik, mert addig is eshet még úgy 5 százalékot a részvény.

A trendvonal esetleges elesésével a papír kitörési kísérlete egyértelműen behalna, bár sokan talán joggal aggódnak már pusztán amiatt is, hogy az ötven napos mozgóátlagot ilyen könnyen maga mögött hagyta az árfolyam.

Az Apple áfolyama (USD)