Már a McDonald's-ot sem szeretik

Vágólapra másolva!
1,5 százalékot esett a McDonald's üzletek forgalma világszerte február során a legfrissebb adatok szerint. A legalább egy éve nyitva lévő éttermek eladásai azonban nem csökkentek annyira, mint ahogyan azt az elemzők várták. 1,5 százalékos pluszban mozog a hírre a részvény árfolyama.
Vágólapra másolva!

Nem járnak a McDonald's üzletekbe a fogyasztók, legalábbis a legfrissebb adatok szerint. A minimum egy éve nyitva lévő éttermek értékesítése 1,5 százalékot esett februárban éves alapon. Apró pozitívum, hogy a megkérdezett elemzők ettől pesszimistábbak voltak, mivel 1,6 százalékos csökkenést vártak.

Forrás: [origo]

Amennyiben a naptári hatást kiszűrjük az adatokból, - mivel 2012 februárja szökőév volt - akkor az eladások 1,7 százalékos növekedést mutatnak éves szinten világszerte.

A piaci szereplőket leginkább az amerikai folyamatok érdekelték, mivel január 1-jén járulékemelést hajtottak végre az USA-ban és az üzemanyagárak is egyre magasabb szintekre emelkedett.

Az amerikai piacon különösen fájó volt a társaság teljesítménye, az éves szintű visszaesés 3,3 százalék volt, bár a szakértők itt is nagyobb zsugorodásra számítottak (3,6 százalék). Az európai piacon a forgalom viszont csak 0,5 százalékot csökkent februárban, mely nem okozott túl nagy meglepetést. Ázsiában, Közel-Keleten és Afrikában is nagy volt a csökkenés.

Forrás: [origo]

A részvény jól reagált az adatokra, 1,5 százalék fölötti pluszban mozog az árfolyam.

McDonald's napi grafikon (NYSE)

Forrás: [origo]