Ebből nem sülhet ki sok jó az arany piacán

Vágólapra másolva!
Nagyot esett délelőtt az ezüst árfolyama, ezzel egy technikai támaszszint is igencsak recseg a nemesfém grafikonján. A dollár erősödése hirtelen sok eladót csalt a piacra, ami nem jó jel az arany árfolyamára nézve, legalábbis ha elhisszük, hogy az ezüst mozgása némi előrejelző funkcióval bír a nagytestvér piacán.
Vágólapra másolva!

Jelentősebb, 1 százalék feletti esés bontakozott ki délelőtt az ezüst piacán. Hiába a ciprusi aggodalmak és a kockázatvállalási kedv csökkenése, ez a megszokottakkal ellentétben egyáltalán nem kedvez a biztonságukért kedvelt nemesfémeknek. Az ezüstöt persze nem elsősorban ezen tulajdonsága miatt vásárolják, hiszen az arannyal ellentétben a kisebb nemesfém keresleti oldalán az ipari felhasználásnak is nagy a súlya.

Mégis, ha az ezüst piacán technikai támaszszint esik el, az az arany árfolyamára nézve sem jelenthet túl jót, hiszen sok esetben képes a kistestvér irányt mutatni az arany piacának. Jelenleg pedig épp egy ilyen helyzet van kibontakozóban, ha ugyanis az ezüst árfolyamát még lejjebb nyomják, azzal lassan tavaly augusztusi lokális mélypontokra kerülhet a kurzus.

Az ezüst árfolyama (USD)

Az arany egyelőre hozza a kötelezőt, vagyis a kockázatvállalási hajlandóság csökkenésének közepette stagnál az árfolyama, de az utóbbi hónapokban már egyértelműen csökkenő trendbe került a jegyzés. A befektetők kezdenek kibújni a fedezékekből, ennek köszönhetően vannak csúcsközelben a részvénypiacok és gyengül az arany pozíciója. Ha ez a kedvezőtlen trend kitart, úgy hamarosan az 1550 dolláros szinteket is üdvözölhetjük majd a nemesfém piacán.

Az arany árfolyama (USD)