Ciprusi cég lett a Synergon nagytulajdonosa

Vágólapra másolva!
A Rupexa Limited 11 százalékos részesedést vásárolt meg a Synergonban. A tranzakció eladói oldalán a PannErgy állhatott, mellyel kapcsolatban (a részesedés darabonkénti 400 forintos áron történő értékesítése) már pénteken bejelentést tett a vállalat. A lépéssel egy Cipruson bejegyzett vállalatot üdvözölhetünk az informatikai vállalat nagytulajdonosai között.
Vágólapra másolva!

A RUPEXA Limited (székhelye: Methonis, 2, 1070-Nicosia Cyprus; nyilv.tart.szám: 204905) a Synergon Nyrt-ben 11,00%-os részesedést (1 023 537 db részvény) szerzett 2013. március 22-i tőzsdén kívüli ügyletek alapján.

Emellett pedig a társaság vezérigazgatójához köthető NAVIGATOR Investments Zrt. 2013. március 25-i értékpapír-kölcsön ügyletek alapján 385 214 db SYNERGON Informatika Nyrt. részvényt szerzett. A NAVIGATOR Investments Zrt. által birtokolt SYNERGON Informatika Nyrt. részvények összesített száma 1 474 540 darabra nő, így a teljes befolyás mértéke 15,85 százalékra változik.

A PannErgy pénteken jelentette be, hogy értékesítette 11,56 százalékos Synergon részesedését, mely ügylet vételi oldalán a ciprusi bejegyzésű Rupexa állhatott. A tranzakciók során a társaság vezérigazgatója tovább vásárolta a Synergont, bár az nem ismert, hogy az eladói oldalon ki állhatott.

A részvény árfolyamát nem viselték meg a bejelentések. A vezérigazgató további vásárlása jó hír, viszont az ismeretlen hátterű ciprusi tulajdonos megjelenése inkább a bizonytalanságot erősítő faktor.