Bűnhődnie kell Járaiék biztosítójának

Vágólapra másolva!
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete átfogó ellenőrzést folytatott le a CIG Pannónia Életbiztosítónál, melynek során több szabálytalanságot is felfedeztek. A PSZÁF határozatban kötelezi a biztosítót a feltárt hiányosságok kezelésére illetve összesen 8 millió forint bírság kifizetésére.
Vágólapra másolva!

Egy ma közzétett határozat szerint a PSZÁF kötelezi a CIG Pannónia Életbiztosítót, hogy a társaságnál lefolytatott átfogó vizsgálat során feltárt szabálytalanságokat az elrendelt módon kezelje.

A Felügyelet kifogásolta, hogy néhány esetben nem megfelelő az ügyféltájékoztatás, vagy nem volt szabályszerű a szerződési feltételek megfogalmazása. Ezen kívül felhívta a biztosító figyelmét arra, hogy különböző adminisztratív rendszerek működése során a szabályoknak megfelelően járjon el. Továbbá kötelezi a biztosítót, hogy a jogszabályoknak megfelelő módon tegyen eleget adatszolgáltatási kötelezettségeinek, illetve hogy a konszolidált beszámolójának elkészítésekor a nemzetközi számviteli szabályoknak megfelelően járjon el.

A szabálytalanságok nyomán a PSZÁF összesen 8 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a CIG Pannónia Életbiztosítót.

CIG Pannónia
Forrás: [origo]