Hiába pánikoltak a Netflix részvényesei, nem távozik a guru

Vágólapra másolva!
Bepánikoltak a Netflix befektetői attól a hírtől, hogy a cég milliárdos részvényese, Carl Icahn a vállalatban meglévő pozíciójának leépítését tervezi. A pletykára nagyobb eséssel reagáltak a részvények.  A guru tagadta a pletykákat, továbbá közölte, hogy (egyelőre) nem tervezi a társaság igazgatótanácsába való bekerülését. Az aktivista számos vállalatban rendelkezik érdekeltségekkel, melyekben gyakran folyamodik ahhoz a lépéshez, hogy először megveszi a cég részvényeinek egy részét, majd a saját embereit, vagy magát ülteti be az igazgatóságokba.
Vágólapra másolva!

Kisebb pánikot okozott tegnap egy pletyka a Netflix befektetőinek körében, miszerint a cég egyik részvényese, a milliárdos befektető Carl Icahn a vállalatban lévő 10 százalékos részesedésének leépítését tervezi. A részvények az értesülésekre több mint 4 százalékot estek. Icahn tagadta a híreszteléseket, továbbá közölte, hogy nem tervezi a 7 fős igazgatótanácsba való beülését sem.

Az online videoszolgáltató vállalat igazgatótanácsában tegnap bizalmatlansági szavazást tartottak a vezérigazgató Reed Hastings ellen, mely végül Hasting pzíciójának megerősítésével ért véget. Icahn szerint a a vezérigazgató remek munkát végez, és az irányításával tovább növekedhet a társaság. Nyugtató szavai után a Netflix papírjai kissé faragni kezdtek a mínuszokból, és 4 százalékos esésben állapodtak meg.

A milliárdos befektető számos más vállalatban rendelkezik részesedésekkel, legutóbb arról tudtunk beszámolni, hogy Icahn két új emberét ültette be a Herbalife igazgatósági tanácsába. A guru rendszeresen folyamodik ahhoz a lépéshez, hogy először megveszi a cég részvényeinek egy részét, majd a saját embereit ülteti be a vezetőségbe.

Ezen kívül a mélytengeri olajfúrásokkal foglalkozó Transoceanben szerzett jelentős részesedést a milliárdos befektető. Pozícióját még januárban kezdte el építgetni abban a reményben, hogy jelentős osztalékot csikarhat ki a cégből, ami a jelentős készpénzállománnyal indokolható. Egyelőre terve nem járt sikerrel, ugyanis a társaság mendzsmentje kisebb osztalékfizetési javaslattal állt elő.

Netflix árfolyama (Nasdaq)

Forrás: [origo]