Orbán hívja a jordániai üzletembereket

Vágólapra másolva!
"Amíg a többi európai ország nem tér jobb belátásra", Magyarország örömmel fogadja a jordániai üzletembereket - mondta a miniszterelnök Ammánban.
Vágólapra másolva!

Az Ammánba látogató Orbán Viktor biztosította a jordániai miniszterelnököt arról, hogy Magyarország támogatja azokat az európai uniós döntéseket, amelyek segítik Jordánia üzleti lehetőségeit a közösségben, és örömmel fogadja a jordániai üzletembereket.

A magyar miniszterelnököt 40 tagú üzleti delegáció kísérte Jordániába. A küldöttségben jelen vannak az élelmiszeripar, a környezetvédelem, a megújuló energia, a vízgazdálkodás, az elektronika, a gép-, a fém- és az építőipar, az orvostechnika, a járműipar, a nyomdaipar, az idegenforgalom, a pénzügyi és szolgáltatási szektor, a szállítmányozás, valamint az ékszerészet képviselői.

Az arab világ és benne Jordánia a világgazdaság átalakulásának nyertesei közé fog tartozni - mondta Orbán Viktor az esemény alkalmából rendezett üzleti fórumon. Kiemelte, hogy míg az arab világ a jövőben fel fog értékelődni, és növekedik a világgazdaságban játszott szerepe, addig Európát az a veszély fenyegeti, hogy csökkeni fog a súlya, ha nem változtat. Magyarországot a kormánya az elmúlt három évben jelentősen átalakította, és Európa legversenyképesebb országává tette, ami a következő években meghozza majd az eredményeket - fejtette ki Orbán Viktor.

Abdalláh Enszúr jordániai miniszterelnök is a kereskedelmi kapcsolatok fejlesztését sürgette, ehhez országa minden segítséget kész megadni. A kormányfő azt kérte magyar kollégájától, segítsen abban, hogy a jordániai magánszektor megjelenhessen az EU-ban, és megkönnyítsék a jordániai áruk bejutását Európába.