Odébb pöckölték a forintot

Vágólapra másolva!
Egész nap jól teljesített a forint, az erősödésbe ugyanakkor belerondított egy kora esti eladói hullám, ami jóformán a napi nyitószinthez lökte az euró-forint árfolyamot, amivel majdnem lemaradóvá váltunk a régióban.
Vágólapra másolva!

Hiába mutatott kellemes erősödést a nap folyamán a forint az euróval szemben, a koraesti órákban kisebb gyengülési hullám futott végig rajta, aminek következtében szinte a teljes ma megszerzett "erő" elpárolgott. Az euró-forint árfolyam megfordult 291,7 felett is valamivel 18 óra után, míg egy órával korábban még 290,7-nél járt a kurzus.

EURHUF (1 perces)

Drámainak természetesen nem tekinthető a gyengülés, hiszen az elmúlt hónapok viharaiban nem egyszer előfordult, hogy két-három forintot löktek az árfolyamon. Érdemes azt is hozzátenni, hogy a kora esti órákban már feltehetően alacsonyabb aktivitás mellett történt ez a kis gyengülés, kár lenne tehát messzemenő következtetéseket levonni belőle.

Az esti gyengüléssel egyébként végképp eltűnt az az előny, amit a régiós versenytársakkal szemben délelőtt összeszedett a forint, sőt, lényegében a leggyengébben teljesítő szereplő lett a mezőnyben a kora esti felpattanással. A leglátványosabb egyébként a zloty erősödése volt az egyébként alapvetően pozitív hangulatban, de itt sem beszélhetünk földindulásszerű mozgásokról.

A hosszabb távú technikai képen nem változtatott a mai nap lényegesen, bár jelenleg inkább mintha az 50 napos mozgóátlag alatt ingadozna az euró-forint árfolyam. A 290-es erőteljes támasz újabb ostroma nem tűnik egyelőre valószínűnek a grafikon alapján - bármikor érkezhet olyan hír, ami meglódítja az erősödés irányába a forintot -, de a 293,5 körüli szint is sikerrel verte vissza a múlt héten látott gyengülést.

EURHUF (1 napos)