Itt a Facebook új ötlete

Vágólapra másolva!
Új okostelefon alkalmazás fejlesztését tervezi a Facebook meg nem erősített hírek szerint, melyet arra terveznének, hogy lokalizálhassák a felhasználókat, és két közelben lévő ismerős könnyen megtalálhassa egymást. A vállalat így kívánna jobban részesedni a szociális média és az oksotelefonok körüli őrületből, és ezzel szeretnének nagyobb árbevételt elérni az amúgy is hatalmas méretű felhasználói bázisukon, melynek nagy része okostelefonon használja az oldalt. A hírre 1,2 százalékos pluszba ugrott a részvények árfolyama.
Vágólapra másolva!

Piaci források szerint új okostelefon alkalmazás fejlesztését tervezi a Facebook, hogy a vállalat jobban részesedni tudjon az okostelefon és szociális média körüli őrületből. Az alkalmazással várhatóan március közepén fognak előrukkolni, ami a felhasználók lokalizálását teszi majd lehetővé, vagyis arra tervezik, hogy két, egymás közelében lévő ismerős könnyen megtalálja egymást. A Facebook ezzel egy lépéssel tovább menne, mivel már eddig is rögzítettek GPS koordinátákat a felhasználók különböző "posztolásai" vagy bejelentkezései alkalmával.

A társaság így kívánja jobban kihasználni 1 milliárd fős felhasználói bázisát, melynek nagy része okostelefonon használja a Facebookot. Az alkalmazás segítségével célzottabb reklámokat tudnak majd futtatni az oldalon, ha megismerik a felhasználók hollétét, és napi szokásait, ami növekvő reklámbevételekhez vezethet. Mark Zuckerberg vezérigazgató folyamatosan azt hangsúlyozza, hogy a mobilfelhasználókon több bevételt kívánnak elérni. Emiatt olyan pletykák kezdtek terjengeni, hogy saját fejlesztésű mobileszközt kíván piacra dobni a vállalat.

Az új alkalmazás viszont felerősíti azokat a hangokat, hogy a vállalat visszaél a személyes adatokkal. Amerikai és európai hatóságok korábban is alapos vizsgálatnak vetették alá a cég központját olyan vádak miatt, hogy nem tesznek meg eleget a személyes adatok védelméért.

A hírre a Facebook részvényei kissé korrigálni kezdték tegnapi nagyobb, 5,5 százalékos zuhanásukat, és már 1,2 százalékos pluszban forognak.

Facebook árfolyama (Nasdaq)

Forrás: [origo]