Tovább vette a Concorde a Park részvényeit

Vágólapra másolva!
Tovább növelte részesedését a Concorde a Graphisoft Parkban. Az alapkezelő szeptember végén 11,01 százalékos részesedéssel bírt a vállalatban, míg egy tegnapi bejelentés szerint ezt mostanra egészen 12,159 százalékra növelték. Az utóbbi fél évben tehát tovább vásárolták a vállalat részvényeit, még annak ellenére is, hogy az egyik jelentősebb bérlő távozása tavaly átmeneti félelmeket okozott a részvény piacán.
Vágólapra másolva!

A Concorde Alapkezelő már korábban 10 százalék feletti részesedést szerzett a Graphisoft Parkban, melyet az utóbbi időszakban is apránként tovább növelt. Jelenleg már 12 százalékkal részesednek a vállalatból, mely értékes és átlag feletti minőségű ingatlanvagyona miatt kelthette fel az alap kezelőinek érdeklődését. A Graphisoft egy jól menedzselt ingatlanhasznosító és fejlesztő vállalat, mely a kisebb méretű hazai tőzsdei cégek mezőnyéből a részvényesi érték teremtése iránti elkötelezettségét tekintve messze kimagaslik.

Szeptember végén a Concorde 11,01 százalékkal bírt a cégben, vagyis azóta egy százalékponttal növelte tovább befolyását. Ez bár első ránézésre nem tűnik soknak, a likviditáshiányos papír piacán azonban igen nagy szereppel bír. Amennyiben azzal feltételezéssel élünk, hogy az alapkezelő a tőzsdén keresztül folytatta gyűjtögetését, úgy a forgalomnak a felét adhatták vásárlásaik.

A Graphisoft Park árfolyama (Ft)