Széttépték az OMV-t

Vágólapra másolva!
Közel négy százalékos szárnyalást mutat az osztrák OMV árfolyama a mai kereskedésben, melynek köszönhetően fontosabb ellenállásokat is sikerült mostanra legyűrnie a papírnak. A mozgás érdekességét adja, hogy különösebb hír nem látott napvilágot a papírral kapcsolatban, ráadásul az olajár is csupán 0,6 százalékkal emelkedett, és a szektortárs MOL is csupán 0,1 százalékkal került feljebb.
Vágólapra másolva!

Nem látott napvilágot új hír az OMV piacán, a papír mégis igen szép emelkedést mutat. A háttérben a vonzó fundamentumok állhatnak, melyre felfigyelve a napokban a Societe Generale elemzői tartásról vételre javították a papírra vonatkozó ajánlásukat. Elképzelhető, hogy ennek hatására a bank ügyfelei kezdték el venni a részvényt, ami szépen ki tudta lendíteni az árfolyamot az utóbbi időszak oldalirányú mozgásából.

Ez a mai kitörés azért is ítélhető meg pozitívan, mert például az OMV eredményének és így árfolyamának mozgását is nagyban befolyásoló olaj árfolyama bár emelkedik, közel sem mutat ekkora nagy tűzijátékot.

Az OMV (kékkel, EUR) és a Brent árfolyama (pirossal, $/hordó)

Az OMV-t az egyedi vállalati jellemzői miatt vásárolhatják a befektetők, mint például a tegnapi, vártnál erősebb negyedéves jelentés, az azt követő, pozitív menedzsment tájékoztatás, a megemelt osztalék, vagy a továbbra is vonzó értékeltségi szintek. Technikailag is igen pozitív ráadásul a kép, hiszen a kitörést követően talán tovább is emelkedhet majd az árfolyam az előttünk álló időszakban.

Az OMV árfolyama (EUR)