Cáfolnak a németek - esik a Deutsche Börse papírja

Vágólapra másolva!
A CME Group (Chicago Mercantil Exchange) és a Deutsche Börse fúziós tárgyalásokat folytat - közölték a vállalatok. A hírre a német tőzsde, a Deutsche Börse papírjai 10 százalékos plusz fölé lendültek.Kora délután a Deutsche Börse cáfolta az összeovadással kapcsolatos értesüléseket. A német részvény a 10 százalék fölötti plusz után esni kezdett, már csak 4 százalékos emelkedést mutat a papír.
Vágólapra másolva!

15:38 - Nem lesz összeolvadás

A Deutsche Börse kora délután cáfolta a dél körül megjelenő értesüléseket, mely szerint ők nem terveznek fúziót a CME Grouppal.

A bejelentés hatására 10 százalék fölötti pluszban járó Deutsche Börse részvénye zuhanni kezdett, már csak 4 százalék körüli az emelkedés a pénteki záróárhoz képest.

Deutsche Börse napi grafikon (Xetra)

Forrás: [origo]

12:23

A világ legnagyobb határidős tőzsdéjét üzemeltető cége a CME Group (Chicago Mercantil Exchange) megkereste a Deutsche Börsét egy lehetséges összeolvadás ügyében - számolt be a Bloomberg névtelen forrásokra hivatkozva.

A CME Group még tavaly kereste fel a Deutsche Börsét egy lehetséges együttműködéssel kapcsolatban, még mielőtt december 20-án az InterContinental Exchange (ICE) és az NYSE Euronext jelentette volna be a fúziójukat. Mint arról az Investor.hu virtuális hasábjain beszámoltunk, az ICE és az NYSE Euronext egyesülése előtt Warren Buffett legendás befektető is gondolkozott az utóbbi felvásárlásán, mivel valószínűleg ő is arra számít, hogy a tőzsdéken a forgalom élénkülni fog.

Amennyiben létrejön a CME és a Deutsche Börse összeolvadása, akkor a legnagyobb európai és amerikai határidős piac alakulhat meg. Egyelőre azonban hivatalos bejelentés nem érkezett a két társaság fúziójáról annak ellenére, hogy a források szerint a múlt hónapban is találkoztak a cégek vezetői.

A Deutsche Börse részvényei mindenesetre jól reagáltak a pletykákra, 10 százalékos pluszba lendült pillanatok alatt a Xetrán forgó papír.

Deutsche Börse napi grafikon (Xetra)

Forrás: [origo]