Ömlik a pénz Amerika legnagyobb bankjához

Vágólapra másolva!
Rekordösszeg áramlott tavaly a Bank of America nyugdíjcélú és egyéb megtakarítási számláira, amiben leginkább a korábban felvásárolt Merrill Lynch nagy ügyfélkapcsolatainak a kihasználása játszott hatalmas szerepet. Az amerikai nyugdíjrendszer egyik fontos pillérjének számító 401(k) számlák 3500 milliárd dolláros tortájából ezzel a BofA egyre nagyobb szeletet tud kihasítani.
Vágólapra másolva!

Rekordösszeg áramlott tavaly a Bank of America különböző nyugdíjelőtakarékossági és egyéb dolgozói megtakarításokat kínáló számláira, leginkább a kereskedelmi banki részlegük keresztértékesítési tevékenységének köszönhetően. Amerika legnagyobb bankjához 24,3 milliárd dollárnyi új tőke áramlott ezekre a számlákra, ami 28 százalékkal több, mint egy éve. Ehhez nagyban hozzájárultak a Bank of America korábbi ügyfelei, akik a 2011-es 5 milliárd dollár után már 10,6 milliárd dollárt tartanak a különböző nyugdíj-és egyéb megtakarítási számlákon - közölte Kevin Crain, a BofA nyugdíjcélú megtakarításokkal foglalkozó intézetének vezetője.

Így a BofA egyre jelentősebb szeletet tud kihasítani az amerikai nyugdíjrendszer egyik pillérjének számító 401(k) nyugdíjszámlák hatalmas tortájából, melyeken tavaly szeptemberben már közel 3500 milliárd dollár volt található. Ezek a termékek pedig komoly versenytársai a különböző befektetési alapoknak, a piacvezető Fidelity 401(k) számláin nem kevesebb, mint 949 milliárd dollár gyűlt össze 2011-ben.

A Bank of America 2009-ben felvásárolta a Merrill Lynch befektetési bankot, ami óriási segítség volt számára, hogy a nyugdíjcélú megtakarításokat kínáló piacon növelni tudja részesedését. A Merril Lynch ugyanis inkább nagyobb, évi 50 millió-2 milliárd dollár árbevételt produkáló vállalati ügyfelekkel foglalkozik. Ezt a kapcsolatrendszert tudta kihasználni a BofA kereskedelmi banki keresztértékesítések során.

A bank részvényei fél százalékos emelkedéssel reagáltak a hírekre.

Bank of America (NYSE)

Forrás: [origo]