Napok kérdése a dollárkötvények kibocsátása?

Vágólapra másolva!
Dollárkötvény kibocsátásához szükséges dokumentumokat nyújtott be tegnap Magyarország az amerikai értékpapírpiaci felügyelethez, írja a Reuters. Az előzetesen benyújtott prospektus nem tartalmaz arra vonatkozó információkat, hogy milyen mennyiségben és időzítéssel kívánja az ország kibocsátani a kötvényeket, de arra talán utalhat, hogy küszöbön áll már a kibocsátás. 
Vágólapra másolva!

Nem újdonság, hogy Magyarország devizakötvények kibocsátásába kezd, azonban eddig annak időzítését kérdőjelek övezték. A befektetői találkozók már múlt hét elején lezárultak, akkor lapértesülések azt írták, hogy a kibocsátásra már a hét második felében sor kerülhet.

Egészen mostanáig azonban nem lehetett újabb előrelépésekről hallani, amiben egy technikai tényező, a Moody's pénteki véleményének megfogalmazása játszott főszerepet, mely előtt nem kezdődhetett el a papírok kibocsátása. Az akadály viszont elhárult, és az előzetes prospektusok tegnapi benyújtása is arra enged következtetni, hogy akár már a következő napokban sikerülhet eladni a kötvényeket.

A Reuters egy korábbi értesülése arra vonatkozott, hogy az ország hosszabb, tíz év futamidejű kötvények kibocsátását tervezi 5,25-5,5 százalékos hozam mellett. Összességében 2 milliárd dollárt vonhat be így Magyarország, miközben az idei éves forrásbevonási szükséglet nagyságrendileg 4-4,5 milliárd euróra tehető.