Megint padlóig püfölték a Pannergyt

Vágólapra másolva!
Újfent ütik a PannErgyt, a részvény a mai napi lehetséges maximális esést mutatja.
Vágólapra másolva!

Az imént kényszerszünetre küldték a PannErgy részvényét a befektetők, a pár perces szünetelés után az árfolyam pedig 301 forintig szánkázott, ez 14,7 százalékos esést jelent a tegnapi záróértékhez képest. A forgalom is egész vaskosnak mondható a PannErgyhez képest, már több mint 77 millió forint értékben cseréltek gazdát a részvények.

Lényeges hír nem látott napvilágot a társasággal kapcsolatban, így az elmúlt napokban kibontakozott erőteljes eladói hullám folytatása lehet a mai mélyrepülés. Az esésben jelentős szerepet játszik, hogy a cég nagytulajdonosának, a Lazarus Zrt.-nek határidős pozícióit folyamatosan likvidálja a befektetési szolgáltatója.

A Lazarusból a cég nagy tulajdonosa, Töröcskei István, az Államadósságkezelő Központ elnöke is kiszállt. Töröcskei tulajdonában mintegy 326 ezer darab PannErgy részvény volt közvetlenül a Lazarusban meglévő részesedése mellett a legutóbbi bejelentés szerint, így fontos kérdés, hogy vajon ettől a közvetlen tulajdontól is meg szeretene-e szabadulni. Töröcskei a PannErgy igazgatóságának is tagja, érdemes figyelni, hogy ettől a pozíciótól is meg kíván-e válni a kormányzati körökben otthonosan mozgó üzletember. Forrás: [origo]

Az eladói lendületet támogathatja, hogy továbbra sincsenek pontos információink arról, hogy a cég számára kulcsfontosságú miskolci projektben mikor indulhat el ténylegesen a hőszolgáltatás. A vállalat a karácsonyi ünnepek utánra ígérte a projekt indulását, de a mai napig nem indult be a szolgáltatás, és újabb, pontosabb határidőt sem ismeretett a cég menedzsmentje. A vezetésben nemrégiben fontos változások is bekövetkeztek, Gyimóthy Dénes, a cég korábbi vezérigazgatója az igazgatótanács alelnöki posztját foglalta el, míg a céghez Tóth Péter személyében új vezérigazgató érkezett a Mavir kötelekéből.

Ma már a BÉT-en érvényben lévő szabályok szerint nem is eshet tovább a PannErgy, hiszen a -15 százalékos limit 300,5 forintnál található, így 300 forinton nem születhet ma kötés (a sáv kiszélesítésével elképzelhető további esés, de erre csak ritka, indokolt esetben kerül sor a BÉT vezérigazgatójának határozata alapján). A kereskedési könyvben viszont további jelentős, közeli 25 ezer darabos tételek állnak az eladói oldalon 301 forinton.

PannErgy (1 perces)