Ma bizonyíthatja a Boeing, hogy biztonságosak a gépei

Vágólapra másolva!
Rendkívül fontos nap lesz a mai a Boeing számára, mivel a cég képviselői találkoznak az amerikai légügyi hatóságok képviselőivel Washingtonban, ahol a 787-es gépek akkumulátor-problémáinak megoldását fogják bemutatni. A Dreamliner utasszállítók január közepe óta nem repülhetnek, ami több százmillió dolláros bevételkiesést okoz a Boeingnek, így a találkozás sikere kulcsfontosságúnak tekinthető a társaság számára.
Vágólapra másolva!

A Boeing képviselői ma Washingtonban találkoznak az amerikai légügyi hatóságokkal, hogy bemutassák megoldásukat a 787-es gépekhez kapcsolódó problémák orvoslására. Az ügyhöz közel álló Bloombergnek nyilatkozó forrás szerint vastagabb fallal és ventilátor rendszerrel látnák el a problémás akkumulátorokat, a módosításokat viszont a hatóságoknak is jóvá kell hagyniuk.

Mint beszámoltunk róla, a nagy reményekkel piacra dobott gépeken néhány nap alatt háromszor is problémát észleltek, melyek után kényszerleszállásokat kellett végrehajtani. A Boeing 787-es Dreamliner gépeitől ezért januárban megvonták a felszállási engedélyt, ami havi 200 millió dolláros bevételkiesést okoz a vállalatnak.

A társaság problémáit csak tetézte, hogy a mérnökei sztrájkra készültek a héten a nyugdíjtervekkel kapcsolatos viták miatt. A keddi szavazás felemás eredménnyel zárult, a mérnökök elfogadták a Boeing ajánlatát, így folytathatják a műszaki problémák felderítésével kapcsolatos munkálatokat. Az összeszereléseket végző munkások viszont elutasították az ajánlatot, így a tárgyalások tovább folytatódnak az ügyben.

A vállalat számára kulcsfontosságú, hogy a Dreamlinerek újra szálíthassanak utasokat , így most minden erejükkel azon dolgoznak, hogy megkapják a felszállási engedélyt. A Boeing részvényei többek között a problémák miatt 0,8 százalékot vesztettek értékükből eddig idén, tegnap viszont 0,2 százalékos pluszban zártak.

Boeing (NYSE)

Forrás: [origo]