Megtáltosodott a forint

Vágólapra másolva!
Kedvező a befektetői hangulat a világban, amiből ma a forint árfolyama is meríteni tudott. Miközben a részvénypiacok emelkednek és a kockázatvállalási kedv javul, a hazai fizetőeszköz egy hónapja nem látott szintekig erősödött. Ez annyit jelent, hogy a deviza kurzusa a késő délutáni órákra már a 291-es szint alatt tartózkodott, amivel fontos technikai szintekhez érkezett.
Vágólapra másolva!

Kedvező a hangulat a világ részvénypiacain, a befektetők kockázatvállaló üzemmódba kapcsoltak, melynek pozitív hatásait a forint piacán is érezhetjük. A hazai fizetőeszköz árfolyama a délelőtti igen szűk sávban való ingadozást követően az erősödés felé vette az irányt, és meg sem állt egészen egy hónapja nem látott szintekig. A kurzus a 291-es szint alatt tartózkodik a késő délutáni órákban.

A kedvező hangulathoz hozzájárulhatott, hogy elfogadták az EU 2014 és 2020 közötti többéves pénzügyi keretét, ami egy egységesnek tűnő Európa képét vetíti a befektetők elé.

A nagy erősödést követően azonban megérkezett a forint árfolyama az első fontosabb technikai szintekhez is, melyek akár fel is tartóztathatják a devizát a további erősödés előtt. Jelenleg az 50 napos mozgóátlagnál toporzékol a forint, de valamivel lejjebb, a 290-es szintek közelében is húzódnak olyan szintek, melyeket nagyobb figyelemmel követnek a piaci szereplők.