Még többet fizet ki a Mastercard a tulajdonosainak

Vágólapra másolva!
A korábbi 30 centről 60 centre duplázza meg negyedévente fizetett részvényenkénti osztalékát a Mastercard. Ezen túl a nemsokára kifutó sajátrészvény visszavásárlási program után egy újabbat indítanak, melynek keretében 2 milliárd dollárnyi papírjukat fogják visszavásárolni. A vállalat pénzügyi helyzete ugyanis kiváló, a múlt héten mind egy részvényre jutó eredmény, mind árbevétel soron az elemzői konszenzust meghaladó gyorsjelentést tettek közzé.
Vágólapra másolva!

A Mastercard menedzsmentje úgy döntött, hogy a korábbi 30 centről 60 centre duplázza meg a negyedévente fizetett részvényenkénti osztalékát. Ezen túl egy új sajátrészvény visszavásárlási programot is bejelentettek, melynek keretében maximum 2 milliárd dollár értékben fognak visszavásárolni A osztályú részvényeikből. Ezt viszont csak az előző, 1,5 milliárd dolláros hasonló programjuk befejezése után fogják megkezdeni, amiből még nagyjából 440 millió dollárnyi van hátra.

A vállalatnál az erős pénzügyi helyzetükkel magyarázták a kedvező döntéseket. A cég ugyanis remek eredményekről számolt be múlt heti gyorsjelentésében, mind EPS, mind árbevétel soron jelentősen túlteljesítették a várakozásokat.

A hírre 0,8 százalékos ugrással reagáltak a Mastercard részvényei.

Mastercard árfolyama (NYSE)

Forrás: [origo]