Vágólapra másolva!
Legálissá vált tegnaptól az online szerencsejáték New Jersey-ben, ahol az USA második legnagyobb kaszinóvárosának tekintett Atlantic City is található. A lépéssel egy évi több milliárd dollárt kitermelő piacra törhetnek be az ilyen tevékenységet végző vállalatok New Jersey-ben, melynek példáját várhatóan több állam is követni fogja. A bejelentések után a világ legnagyobb, online szerencsejátékoldal üzemeltető vállalatának, a Bwin-nek a részvényei nagyobbat ugrottak, és kilenc hónapos csúcsukra másztak.
Vágólapra másolva!

New Jersey kormányzója, Chris Christie tegnap aláírta azt a törvényt, mely megengedi az online szerencsejáték oldalaknak az államban való működését. Az állam így próbál részesedni a hatalmas mértékben fejlődő online szerencsejáték piacból, valamint lehetőséget teremteni lakosai számára, hogy Pennsylvania és New York helyett New Jersey-t válasszák az online fogadások alkalmával.

A legalizációval a vállalatok is hatalmas lehetőséghez jutottak, mivel elemzők szerint évi 1-1,5 milliárd dollárt termelő piacra törhetnek be a 9 millió lakosú New Jersey-ben.A várakozások szerint New Jersey példáját több állam is követheti, így többek között az online póker újra előretörhet az USA-ban. Az utóbbi időben ugyanis több szerencsejátékoldalnak le kellett "húznia a rolót" az ilyen tevékenységet tiltó szabályozások miatt.

A törvény elfogadása után a világ legnagyobb online szerencsejátékkal foglalkozó vállalatának számító Bwin részvényeinek árfolyama valósággal kilőtt, és 15 százalékkal emelkedett, amivel 9 hónapos csúcsára került. A többi hasonló társaság papírjai is erősödni tudtak, például a 888 társaságé 5,5 százalékot drágultak.

A Bwin szárnyalásában az is szerepet játszott, hogy a Morgan Stanley elemzője szerint az online póker és casino legalizálása óriási lehetőség a Bwin számára, ezért a részvények árfolyama akár meg is négyszereződhet. Így a szakértő a korábbi 160 centről 200 centre emelte a Bwin részvényeire vonatkozó célárát vételi ajánlás fenntartása mellett.

A Zyngánál szintén megörültek tegnap a híreknek, mivel a cég éppen erre a piacra kíván betörni, ezért a részvényei 2,5 százalékot emelkedtek tegnap.

Bwin árfolyama (London)

Forrás: [origo]