A végéhez közeledik a Best Buy sztori

Vágólapra másolva!
Kétségek merültek fel a Best Buy felvásárlási sztorijával kapcsolatban, miután a potenciális vevő csupán kisebbségi részesedést vásárolna jelenlegi csomagja mellé - vélik az ügyhöz közel álló források. Az elektronikai készülékeket árusító cégre legkésőbb csütörtökig teheti meg ajánlatát az alapító, Richard Schulze.
Vágólapra másolva!

Veszélybe került a legnagyobb amerikai elektronikai kiskereskedelmi lánc, a Best Buy felvásárlási sztorija. Richard Schulze, a társaság alapítója már csak kisebbségi részesedés megszerzésére törekedne a tranzakcióhoz közel álló források szerint, miután csak ehhez tudna elegendő forrást előteremteni - írja a Reuters.

Schulze tavaly nyár óta tervezi a Best Buy felvásárlását, amiben jelenleg mintegy 21 százalékos részesedéssel rendelkezik. Az ajánlat bejelentése forrás hiányában többször is meghiúsult, legutóbb decemberben kapott haladékot a vevőjelölt, ami csütörtökön jár le.

Az Best Buy számára komoly kihívást jelenthet a piaci részesedés megtartása az online kereskedelemben tevékenykedő Amazonnal szemben, ami a felvásárlás potenciális befektetői számára is fontos kockázati tényező lehet. A kiskereskedelmi cég újonnan kinevezett vezérigazgatója ezért is szeretne a jövőben nagyobb hangsúlyt fektetni az internetes kereskedelemre. További probléma, hogy a céget az utóbbi időben több vezető is elhagyta már.

A Best Buy részvényei a december közepén kapott újabb haladékot követően mintegy 50 százalékos emelkedést produkált. A kurzus elérte az akkoriban várt 17 dolláros részvényenkénti felvásárlási árat, igaz, az elmúlt napokban megszakadt az emelkedő tendencia, ami a felvásárlási sztori kedvezőtlen alakulásával indokolható. Tegnap piaczárást követően további 3 százalékkal csökkent az árfolyam.

A Best Buy árfolyama (NYSE)

Forrás: [origo]