Kicsit magához tért a forint

Vágólapra másolva!
Minimálisan tudott csak erősödni estére a forint az euróval szemben a reggeli nagy megrázkódtatás után. A technikai kép továbbra is a gyengülés irányába mutat.
Vágólapra másolva!

A késő délutáni órákra sikerült 292 alá visszaküzdenie magát az euró-forint árfolyamnak a reggeli megrázkódtatás után, amit a rendkívül gyenge negyedik negyedéves GDP-adat okozott. A negyedik negyedévben a magyar gazdaság a várt 0,3 százalék helyett 0,9 százalékkal esett vissza, és minden lényeges szegmens teljesítménye a zsugorodás felé mutatott.

EURHUF (1 perces)

Kora délután a Fitch hitelminősítő még a keddi, sikeresnek mondható dollárkötvény-kibocsátás nyomán közölte, hogy becslései szerint a magyar állam 2013-2014 során képes lehet finanszírozni magát a piacról, de az IMF-fel kötendő esetleges megállapodás így is előnyös lehetne az ország számára. A kötvénykibocsátás eredményei alapján a megállapodásnak rendkívül csekély a valószínűsége, teszi hozzá a hitelminősítő, kiemelve, hogy a magyar növekedési kilátások, eladósodottság és a gazdaságpolitika irányai miatt nem valószínű, hogy látványosan javítana a közeljövőben a hitelbesorolásunkon.

Kora este az euró-forint árfolyam 291,8 körül mozog, ezzel megerősítve a 290-es szintről történt felpattanást. Ezen a szinten több fontos támasz is húzódik, amelyek alapján már korábban jeleztük, hogy a forint gyengülésének irányában nagyobb tér mutatkozik, mint az erősödés felé.

EURHUF (napi grafikon)