Nem jött be a vezér terve: 20 éves mélyponton az értékesítés

Vágólapra másolva!
Az utóbbi 20 év leggyengébb értékesítési számait tette közzé negyedik negyedéves gyorsjelentésében a JC Penney, amerikai áruházlánc. A vállalat árbevétele több mint 28 százalékkal esett vissza egy év alatt, ami az üzemi eredmény és EPS sorral együtt jelentősen alulmúlta az elemzői várakozásokat. A vállalat vezetőjére komoly nyomás nehezedhet, hiszen a cég felfuttatása egyelőre nem jött össze. Emiatt a részvények 19 százalékot vesztettek értékükből.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi 20 év legalacsonyabb értékesítési számairól számolt be tegnap gyorsjelentésében a JC Penney. Az áruházlánc árbevétele több mint 28 százalékos zuhanás után 3,88 milliárd dollárra esett vissza a negyedik negyedév során éves alapon. Ez igencsak meglepte a piacot, mivel az elemzők 4,08 milliárd dolláros árbevételre számítottak.

A cég vesztesége 552 millió dollárra hízott a február 2-án véget érő negyedév során, ami 2,51 dolláros részvényenkénti veszteségnek felel meg. A tavalyi év azonos időszakában még "csupán" 87 millió dolláros mínuszról számolt be a vállalat.

Ez alapján elmondható, hogy Ron Johnson, másfél éve kinevezett vezérigazgató stratégiája az értékesítések felpörgetésére eddig közel sem volt sikeres. Az Apple-től érkezett Johnson többek között árcsökkentésekkel, és az üzleteik dizájnjának modernebbé szabásával kíván sikereket elérni, és Amerika leghíresebb üzletláncává tenni a JC Penney-t.

A pocsék eredmények után 15 százalékos mínuszban nyitottak a JC Penney részvényei, melyek értékük több mint 30 százalékát vesztették el Johnson 2011 júniusi vezérigazgatói kinevezésének bejelentése óta. A papírok jelenleg 19,3 százalékos esésben mozognak.

JC Penney árfolyama (NYSE)

Forrás: [origo]