Elkapkodhatják a luxustáska-gyártó részvényeit

Vágólapra másolva!
A leginkább luxus táskáiról híres amerikai divatcég, a Coach részvénye jó vételnek látszik a Barron's pénzügyi folyóiratban megjelent kommentár szerint, amit a luxustermékek iránti erőteljes kínai növekedés alapoz meg. Az árfolyamban bekövetkezett zuhanást a lap szakértői túlzásnak vélik, melynek köszönhetően vonzó értékeltségi szintekre került a részvény.
Vágólapra másolva!

Gyenge bevétel, zuhanó árfolyam

Az elsősorban presztízs táskáiról híres Coach amerikai divatcég árbevétel-növekedése lassult az elmúlt hónapok során, elsősorban az olyan riválisok által támasztott nagy verseny miatt, mint a Michael Kors, a Kate Spade vagy a Tory Burch. A legutóbbi negyedévben például a Michael Kors árbevétele 70 százalékkal emelkedett, míg a Coach csak 4 százalékkal tudta eladásait növelni. Az észak-amerikai piacon 2 százalékkal csökkent a társaság bevétele, ami 11 év alatt csak a harmadik veszteséges negyedév volt.

Ennek megfelelően a Coach részvényei több mint 41 százalékos zuhanást szenvedtek el a tavaly márciusi egy éves csúcshoz képest, míg ugyanezen időszak alatt az S&P 500 index közel 7 százalékkal emelkedett. Január 23-án pedig 16 százalékkal zakózott a papír, miután a cég közzétette negyedéves jelentését.

A nagy esés után már vonzó lehet a részvény

Mivel a Coach árfolyama már jelentős esést könyvelt el az elmúlt egy év során, így olyan szintekre csökkent az árfolyam, amin már érdemes lehet beszállni a Barron's pénzügyi folyóirat szerint. A nem túl erős eredményeket már beárazta a piac, viszont a javuló kilátások segíthetik a cég teljesítményét a jövőben. A Coach részvényeivel 13-as P/E ráta mellett kereskednek, ami azonban sokkal jobb befektetést jelenthet, mint például a veresnytárs Michael Kors, melynek papírjai jelenleg 32-es P/E ráta mellett forognak. Az újság szerint a Coach növekedési kilátásai sokkal jobbak, mint azt a befektetők hiszik. A kedvező kép azon alapulhat, hogy a cég nagyobb hangsúlyt helyez a cipő- és ruházati üzletágára, valamint továbbra is sikeres lehet az outlet-értékesítéseiben anélkül, hogy márkanevét ezzel degradálná.

Emellett a Coach szintén hasznot húzhat az emelkedő kínai profitmarzsból. A világ legnépesebb országában a társaság 35 százalékkal tervezi bővíteni üzleteinek területét, hogy ki tudja szolgálni a kínai táska és egyéb kiegészítők piacát, amely óriási növekedésen megy keresztül és már nagyobb, mint az amerikai, illetve a dél-koreai piac.

A Coach Inc. árfolyama (NYSE)

Forrás: [origo]