Felvásárlással igyekszik az élre az Oracle

Vágólapra másolva!
Közel 1,7 milliárd dollárért vásárolja fel az Oracle az Acme Packet, speciális hálózati megoldásokat kínáló vállalatot, hogy az ügyfelek fejlettebb kommunikációs technológia iránti egyre nagyobb igényét a szoftvercég ki tudja elégíteni. A vételár 21 százalékos prémiumot tartalmaz az Acme Packet részvényeinek pénteki záróárához képest. A hírre az Acme papírjainak árfolyama valósággal kilőtt, és nagyjából 23 százalékkal kerültek feljebb.
Vágólapra másolva!

Megegyezett az Oracle az Acme Packet vezetőivel az utóbbi vállalat felvásárlásáról, melynek keretében a szoftvercég 1,7 milliárd dollárt fizet készpénzben a társaságért. A részvényenkénti 29,25 dolláros vételár 21 százalékos prémiumot tartalmaz az Acme Packet papírjainak pénteki 24 dolláros záróárához képest. A várakozások szerint az ügylet segít felgyorsítani az Oracle ügyfelek IP-hálózatok használata felé terelését, mivel a vállalat új technológiát fog tudni alkalmazni, ami megbízható és biztonságos kommunikációt tesz lehetővé az ügyfeleknek bármilyen eszközről, bármilyen hálózatról csatlakozva.

Az utóbbi időben ugyanis nagyobb változás figyelhető meg a kommunikációs piacon, és jelentősen megnőtt a kereslet az olyan átfogó megoldások iránt, melyek a legjobb minőségű, valós idejű kommunikációs eszközök használatát teszik lehetővé.

Mark Hurd, az Oracle vezérigazgatója elmondta, hogy azz Acme Packet felvásárlása rendkívül fontos lépés a cég életében, mivel így újabb, innovatív megoldásokat tudnak nyújtani ügyfeleiknek a fenti igény kielégítésével. Az Acme ugyanis piacvezető a speciális hálózati megoldásokat kínáló és szállító társaságok között, és az USA-ban gyártott termékeiket nem kevesebb, mint 109 országba juttatják el.

A tranzakciót várhatóan 2013 első felében fogják lezárni, mivel még az Acme Packet részvényeseinek, és különböző hatóságoknak is rá kell bólintaniuk

A hírnek nem túlságosan örültek meg az Oracle befektetői, a társaság részvényei 1,4 százalékos mínuszban forognak. Az Acme Packet papírjainak árfolyama viszont valósággal kilőtt, és már több mint 23 százalékkal került feljebb.

Acme Packet (Nasdaq)

Forrás: [origo]