Dobtak egyet a forinton

Vágólapra másolva!
Percekkel ezelőtt egy élesebb erősödési hullám bontakozott ki a hazai fizetőeszköz piacán. A forint árfolyama a 292-es szint alá is benézett, így reggel óta már több mint másfél forintosra tehető az erősödés mértéke. A külpiaci hangulat jó, és úgy tűnik a befektetőket a Fidesz ma induló gyulai frakcióülése sem bizonytalanítja el.
Vágólapra másolva!

A kedvező nemzetközi befektetői környezet által is segítve erősödött a délelőtti órákban a forint árfolyama, az utóbbi percekben pedig egészen a 292-es szint alá is benyomták a kurzust. A befektetőket még az sem bizonytalanítja el, hogy a Fidesz gyulai frakcióülése ma veszi kezdetét, melyre korábban fajsúlyos bejelentéseket időzített a kormány.

A hazai fizetőeszköz mai erősödésében az élénk, és 2010 novembere óta a legalacsonyabb átlaghozamot eredményező három hónapos DKJ aukció is szerepet játszhat.

Orbán Viktor ma a török miniszterelnökkel találkozott, melyen megegyeztek az érintettek, hogy 2015-ig a két ország között lebonyolítandó kereskedelem értéke meghaladja majd az 5 milliárd eurót. Orbán szavai szerint idén szeretnék az országot növekedési pályára állítani, pusztán ezek a bejelentések azonban nem tűnnek piacmozgató hatásúnak, így a forint erősödését inkább a korábban már említettek magyarázhatják.