Kevesebb időre kap csak bizalmat a Mercedes vezetője

Vágólapra másolva!
A Daimler cégcsoport vezérigazgatója, Dieter Zetsche lejáró munkaszerződését csak három évvel hosszabbították meg annak ellenére, hogy a napokban még ötéves szerződés aláírásáról volt szó. Zetschének 2016 végéig van lehetősége bizonyítani a Daimler élén.
Vágólapra másolva!

Csupán három évvel hosszabbították meg a Daimler vezérigazgatójának, Dieter Zetschének a lejáró szerződését. A döntés meglepetésnek mondható, mivel a korábban a legtöbb piaci szereplő arra számított, hogy ettől hosszabb, ötéves megállapodást ír alá a társaság és Zetsche.

A Daimler az évtized végéig a világ legnagyobb prémium autógyártójává akar válni, de a jelenlegi fejlemények szerint Zetschének csak 2016 végéig lesz lehetősége bizonyítani a rátermettségét. Az 59 éves vállalatvezető 2006-ban került a cégcsoport élére.

A német autógyártó konszern egyik legnagyobb befektetője, az Union Investment úgy véli, Zetschének elég lesz három év, nem kell neki többet adni. A vállalat meghatározó részvényesei közül többen is elégedetlenek a társaság vezetésével, mivel az Audi és a BMW a luxusautók piacán jobban teljesít, mint a Mercedes.

A Daimler szervezetén belül is lesznek még átalakítások, a Mercedes termelési és beszerzési vezetője, Wolfgang Bernhard a kamiongyártó Daimler Trucks első számú embere lesz áprilistól, míg az ottani vezető Andreas Renschler kerül a kollégája helyére a Mercedes élén.

A Bloombergnek nyilatkozó Roman Mathyssek elemző szerint a Mercedes részleg korábbi vezére lehet majd 2016 után a Daimler csoport vezérigazgatója. A szakértő úgy tudja, minden leendő Daimler főnöknek bizonyítania kell a világ legnagyobb kamiongyártójánál, a Daimler Trucks-nál.