Hogy került egy Orbán-miniszter Bajnaiékhoz?

Vágólapra másolva!
A vitaanyag elkészítésében nem vettem részt - mondta lapunknak Chikán Attila. Az első Orbán-kormány gazdasági minisztere Jaksity György egykori tőzsdeelnökhöz hasonlóan ott volt azon a konferencián, amelyen Bajnai Gordonék ismertették gazdasági programjukat.
Vágólapra másolva!

A Bajnai Gordon vezette Haza és Haladás Egyesület hétfőn délután konferencián ismertette vitairatnak nevezett gazdasági programját, amelyben többek között kétkulcsos adórendszert, az adójóváírás újrabevezetését, a röghöz kötés eltörlését ígérte.

Az akcióterv ismertetése utáni panelbeszélgetésben részt vett Chikán Attila, az első Orbán-kormány gazdasági minisztere, aki az utóbbi években többször is kritizálta a második Orbán-kabinet gazdaságpolitikáját. A konferencián jelen levők között többekben megfogalmazódott, hogy Chikán a jelenlétével azt üzeni, beállt Bajnaiék mögé.

"Szó nincs ilyenről, a vitaanyag elkészítésében nem vettem részt, és bár igaz, hogy a panelbeszélgetésen bíráltam a kormány gazdaságpolitikai intézkedéseit, ez nem politikai színezet kérdése. A múlt héten egy olyan konferencián vettem részt, amelyet Martonyi János külügyminiszter szervezett, hamarosan Navracsics Tibor közigazgatási miniszter meghívására egy másik pódiumbeszélgetésre készülök elmenni. Minden olyan vitán részt veszek, ahol értelmes dolgokról esik szó" - magyarázta érdeklődésünkre Chikán. Azt azonban hozzátette, elhatárolódni sem szeretne az Együtt 2014 programjától, az azok mögött meghúzódó gondolatoktól.

Hasonlóan nyilatkozott Jaksity György, a Concorde vezetője, a tőzsde korábbi elnöke is. Ő sem érzi politikai állásfoglalásnak, hogy felszólalt a konferencián. Mint mondja, a mindenkori kormány ballépéseiről mindig elmondta a véleményét, minden fórumon. Bajnaiék meghívását ezért fogadta el, a vitairat összeállításában ő sem vett részt.