Vágólapra másolva!
Az európai telekommunikációs részvények többsége csak szenvedett az elmúlt hónapokban. Ennek ellenére közöttük is találni jó formában lévő papírokat, sőt, a történelmi csúcsok döntögetése sem olyan távoli a számukra.
Vágólapra másolva!

BT GROUP (London): Száguldozik a papír

Kicsattanó erőt mutat a BT Group árfolyama. A részvény jelenleg a 281 pennys (2,81 font) szint környékén tartózkodik, amin ha átjut, akkor komoly tér nyílhat meg az emelkedés előtt. Ebben az esetben a 300 pennys lélektani szint, majd a 307 pennynél húzódó 138,2 százalékos Fibonacci lehet a kurzus célja. Az RSI növekvő trendje jó jelnek számít.

Ha viszont a 281 pennys akadály túl nagy falat lenne és esni kezdene, akkor 264 pennynél a 76,4 százalékos Fibonacci, majd 254 pennynél a 61,8 százalékos Fibó segítheti a papírt. Utóbbit támogathatja a közelben lévő 50 napos mozgóátlag. Mélyebb zakó esetén 240 penny is elérhető lehet. Az MACD eladási szignálja negatívum.

BT GROUP (London)

Forrás: [origo]

TELECITY GROUP (London): Lendületesen emelkedik

Jó formában van a londoni piacon forgó Telecity Group kurzusa. A telekomcég a napokban a 880 (8,8 font) penny körüli szintről sikeresen szökkente fel és próbálja az északi irány felé tolni a Bollinger-szalagot. Ha sikerrel jár, akkor 950 penny fölé is eljuthat. Az MACD vételi szignálja és az RSI emelkedő pályája megerősítik a részvény elképzelését. Hosszabb távon jó jelzés lehet a grafikonon rövidesen kirajzolódó "aranykereszt".

Ha azonban nem lenne tartós a megindulás és az árfolyam visszacsúszna 880 pennys szint alá, akkor 853 penny környékén a nevezetes mozgóátlagok menthetik meg a papírt. Nagyobb zakó esetén pedig az emelkedő trendvonal, majd a 820 pennys szint funkcionálhat menedékként.

TELECITY GROUP (London)

Forrás: [origo]

TALKTALK TELECOM GROUP (London): Rendületlenül emelkedik

263 pennys történelmi csúcsa közelében tartózkodik a TalkTalk nevű telekomcég árfolyama. Ha sikerülne ezt a szintet is legyűrni, akkor a következő akadály 300 penny (3 font) közelében húzódhat a 138,2-es Fibonacci-vonal személyében.

Sikertelen kitörési kísérlet esetén a fontosabb Fibonacci-szintek jelenthetnek támaszt az árfolyam számára 242, 228, illetve 207 penny közelében. Az első menedéket ezen kívül az 50 napos mozgóátlag is erősíti, míg a 220 pennynél lévő emelkedő trendvonalról sem érdemes megfeledkezni.

TALKTALK TELECOM GROUP (London)

Forrás: [origo]

ILIAD (Párizs): Csúcsról csúcsra halad

Továbbra is az emelkedő trendcsatornában mozog a francia telekomcég árfolyama. A kurzus az utóbbi hónapokban rendre sikeresen pattant fel az 50 napos mozgóátlagról, jelenleg a csatornatető gördít akadályt a papír elé, de ha nem is sikerül áttörnie, még akkor is fennmaradhat a hegymenet. Kitörés esetén a csatornamagasság eltolásából lehet meghatározni, hogy meddig mehet el az árfolyam, ezek alapján akár a 165 eurós szint is célkeresztbe kerülhet.

Lefordulás esetén az 50 napos mozgóátlagban bízhat az árfolyam első körben, letörése esetén pedig a csatornaalj nyújthat támaszt 130 euró közelében. Ezt követően pedig a 123 euró közelében tartózkodó 200 napos mozgóátlag nyújthat támaszt.

ILIAD (Párizs)

Forrás: [origo]

TDC A/S (Koppenhága): Dőlnek a pozitív jelzések

Az év elején nemcsak a 200 napos mozgóátlagot, hanem a hosszú távú csökkenő is áttörte az árfolyam, sőt, február elején sikeresen visszatesztelte a markáns szinteket a kurzus. A dán telekompapír a héten újabb fontos szinten jutott át, legyűrve a 42,5 dán korona közelében lévő ellenállást. És a sorból az "aranykereszt" jelzést sem célszerű lehagyni. A következő jelentősebb akadály 47 korona közelében látható.

Ha mégsem tudna megragadni a 42,5 koronás szint felett a kurzus, akkor előbb az 50, majd a 200 napos mozgóátlag jelenthetne támaszt. Utóbbi eleste igen negatív jelzés lenne, ezt követően ismét fontos szerep hárulna a korábbi csökkenő trendvonalra 39 korona közelében. Érdemes lehet odafigyelni a túlvett zóna közelébe érkező RSI-re is.

TDC A/S (Koppenhága)

Forrás: [origo]