A Lego is barátkozik a kormánnyal

Vágólapra másolva!
A kormány újabb három stratégiai megállapodást köt. Az egyiket egy informatikai céggel ma alá is írják, a másik kettő még csak most jelent meg a Magyar Közlönyben.
Vágólapra másolva!

Két újabb magyarországi nagybefektetővel, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.-vel és a Lego Manufacturing Kft.-vel köt stratégiai megállapodást a kormány - derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.

A kormányhatározat a nemzetgazdasági minisztert hatalmazza fel a Knorr-Bremsével kötendő megállapodás aláírására, illetve a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkárát a Lego Manufacturing Kft.-vel való stratégiai együttműködési megállapodás szignálására.

A Lego nemrég jelentette be, hogy egy dániai üzemét bezárja, és részben Magyarországra hozza a termelését. Nyíregyházán várhatóan jövőre készül el 125 millió eurós beruházással a 80 ezer négyzetméteres új gyáregység fröccsöntő, dekorációs, feldolgozó, elő- és végleges csomagoló részleggel, amelyhez több kiszolgáló épület és egy 18 ezer négyzetméteres raktár tartozik majd.

A kabinet eddig több mint egy tucat nagybefektetővel kötött ilyen egyezményt. A befektetők között járműipari, kereskedelmi és IT-cégek is vannak, pénteken éppen a National Instruments Corporation nevű céggel köt megállapodást a kormány.

Ezekkel együtt már 18 stratégiai megállapodás él majd a kormány és nagybefektetők között. Eddig a Nokia Siemens Networks Kft.-vel, a Coca-Colával, a Richter Gedeon Nyrt.-vel, az Alcoa-Köfém Kft.-vel, a Daimler AG-vel, a Magyar Suzuki Zrt.-vel, a Hankook Tire Kft.-vel, a Microsoft Magyarország Kft.-vel, a GE Hungary Kft.-vel, a Stadler Trains Magyarország Vasúti Szolgáltató Kft.-vel, a TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt.-vel, az IBM Magyarország Kft.-vel, a Tata Consultancy Services magyarországi fióktelepével, valamint a Jabil Circuit Magyarország Kft.-vel kötött ilyen együttműködési megállapodást a kormány.