Vágólapra másolva!
3 százalékos árfolyam csökkenésel reagált lengyel leánya elborzasztó negyedik negyedéves gyorsjelentésére anyavállalata a France Telecom. A telekommunikációs cég mendzsmentje azonban megnyugtatta a befeketőket, miszerint a gyengélkedő láncszem nem fog komoly gondot okozni a 2012-re és 2013-ra tervezett célok elérésében.
Vágólapra másolva!

10 éves mélyponton található a France Telecom telekommunikációs cég árfolyama, miután lengyel leány, a TPSA a várakozásokat jócskán alulmúló negyedik negyedéves profitról számolt be, sőt, a menedzsment újból visszavágta javasolt osztalékfizetését. A lengyel telekomcég 30 százalékos zuhanására francia anyavállalata 3 százalékos csökkenéssel reagált, igaz, a mínusz mostanra 1 százalékra olvadt.

Forrás: [origo]

Ennek következtében megijedtek a francia telekomcég részvényesei, a menedzsment azonban megnyugtatta a kedélyeket. Hivatalos közleményük szerint a TPSA gyenge teljesítménye nem veszélyezteti a 2012-es és 2013-as évekre kitűzött célokat és az október végén előirányzott osztalékfizetési terv is tartható. Ekkor a menedzsment az éves rendes osztalék mértékét 0,8 euróban állapította meg a két évre.

A befektetők hangulatán többek között a Moody's is javított, ugyanis az adósminősítő véleménye szerint nem lesz negatív hatása sem a TPSA-ra, sem a France Telecomra nézve a leány gyenge teljesítménye.

A France Telecom éves számainak közzététele egyelőre még várat magára, az éves jelentés publikálása február 20-án a reggeli órákban esedékes. Az elmezői konszenzus szerint 20 százalékos profitcsökkenés és 4 százalékos árbevétel visszaesés várható.

A France Telecom havi grafikonja (Párizs)

Forrás: [origo]